4 Het parket is op zoek naar Wendell Van Buggenhout.
Politie Het parket is op zoek naar Wendell Van Buggenhout.

Ex-man van zwaargewonde vrouw (50) nog steeds spoorloos: “Wel al enkele tips binnengekomen”

De 52-jarige Wendell Van Buggenhout uit Heindonk (Willebroek) is nog steeds spoorloos. De vijftiger wordt opgespoord in het onderzoek de naar moordpoging op zijn ex-vrouw Marleen V.E. uit Boom. Zij werd maandagochtend op zo’n vijfhonderd meter van de woning van haar ex aangetroffen in het struikgewas. Ze vertoonde ernstige verwondingen aan het hoofd.

Het gerecht in Mechelen startte kort na de vondst van de zwaargewonde vrouw een onderzoek op naar moordpoging en opzettelijke brandstichting. Zondagnacht moest de brandweer ook al uitrukken naar de woning van haar ex-man  in de Grote Bergen in Heindonk. In de woning werden er op de eerste verdieping en door de brandweer verschillende brandhaarden aangetroffen. Ook de gasleiding op het gelijkvloers was opengedraaid. De brandweer kon uiteindelijk erger voorkomen. Niemand uit de buurt, noch de brandweermannen raakte gewond. 

4 Het labo en een branddeskundige zijn momenteel ter plaatse aan de woning voor verder onderzoek. De politie heeft de woning verzegeld.
Tim Van der Zeypen Het labo en een branddeskundige zijn momenteel ter plaatse aan de woning voor verder onderzoek. De politie heeft de woning verzegeld.

Auto uitgebrand

Het koppel woonde sinds eind 2017 gescheiden. De 52-jarige Van Buggenhout bleef achter in de woning in Heidonk, zijn vrouw verhuisde samen met hun twee dochters naar een appartement in Boom. Het koppel had wel nog een gemeenschappelijk auto. Ook die werd in de nacht van zondag op maandag aangetroffen en vertoonde sporen van brandstichting. Van de 52-jarige zelf was geen spoor. Duikers van de brandweer doorzochten vijvers in de buurt en enkele rivieren, speurhonden en agenten kamden intussen de bossen uit.

“Gevaarlijk”

Ruim 48 uur na de feiten verspreidde het parket en de politie een opsporingsbericht voor de vijftiger. De man werd voor het laatst gezien in de nacht van 12 op 13 mei in zijn woning en vertrok met een witte bestelwagen Renault Trafic van zijn werkgever en met de nummerplaat 1-FOW-416. Volgens het opsporingsbericht kan de man gevaarlijk zijn. “Momenteel is de man nog niet gevat”, meldt de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket vandaag. “Er zijn wel al enkele tips binnengekomen.”

4 Het labo, de brandweer, het parket en de onderzoeksrechter kwamen ter plaatse op de vindplaats van het slachtoffer voor verder onderzoek
Tim Van der Zeypen Het labo, de brandweer, het parket en de onderzoeksrechter kwamen ter plaatse op de vindplaats van het slachtoffer voor verder onderzoek

Verder onderzoek

Maandagvoormiddag kwamen zowel een branddeskundige, het labo, onderzoeksrechter Philippe Van Linthout en parketmagistraat Nele Poelmans ter plaatse voor de nodige vaststellingen. “Het onderzoek is nog volop bezig”, besluit het parket. Over een mogelijk wapen dat werd gebruikt is nog niets bekend, ook naar de volgorde waarin de feiten zouden zijn gebeurd, wordt nog verder onderzoek verricht. Intussen wordt er ook verder gezocht naar de 52-jarige man. Over de toestand van het slachtoffer kon het parket nog geen update geven. Zij verkeerde maandag in kritieke toestand maar was volgens het parket wel stabiel. 

4 De vermoedelijke vindplaats van het slachtoffer in de buurt van het BLOSO-domein
Tim Van der Zeypen De vermoedelijke vindplaats van het slachtoffer in de buurt van het BLOSO-domein

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer