In de Jozef De Blockstraat te Tisselt gebeurde een dodelijk ongeval ter hoogte van de wegenwerken.
David Legreve In de Jozef De Blockstraat te Tisselt gebeurde een dodelijk ongeval ter hoogte van de wegenwerken.

Fietser (56) overlijdt na val in werfput: “We hebben nog geroepen om te stoppen”

In de Jozef de Blockstraat in Tisselt bij Willebroek is dinsdagvoormiddag een 56-jarige man om het leven gekomen. Marc B. stierf toen hij ten val kwam met zijn fiets en in een werfput van zo’n drie meter diep belandde. De werfput was afgesloten met hekken en linten, de exacte omstandigheden worden verder onderzocht.

B. was op weg naar huis toen het omstreeks 10.30 uur dramatisch misliep. In de Jozef de Blockstraat zijn er momenteel wegenwerken. De gemeente is er samen met nutsmaatschappij Pidpa vernieuwingswerken aan de riolering en de rijbaan aan het uitvoeren. Arbeiders waren er vandaag bezig met het plaatsten van een pompsysteem. 

Evenwicht verloren?

Ter hoogte van de werfput voor het pompsysteem verloor B. vermoedelijk zijn evenwicht toen hij over een berg zand of grind reed. Hierdoor kwam hij ten val en belandde hij in de werfput die zo’n drietal meter diep is. “Ik zag hem nog aangereden komen en heb meermaals geroepen om te stoppen en van zijn fiets af te stappen”, vertelt een arbeider die het ongeval zag gebeuren. “Maar het heeft niet mogen baten. Dit beeld vergeet ik nooit meer.” De arbeider probeerde nog de eerste zorgen toe te dienen en nam het slachtoffer in zijn armen. “Er lag water in de put. Ik had schrik dat hij anders zou verdrinken”, klinkt het nog.

Intussen verwittigden zijn collega's de hulpdiensten. Naast een mugteam van het AZ Sint-Maarten kwamen ook de brandweer en de politie massaal ter plaatse. “De brandweer heeft het slachtoffer uit de werfput geëvacueerd, de medische diensten hebben hem vervolgens proberen te reanimeren”, voegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande toe. “Zonder succes. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.”

Onderzoek

Hoe het dramatische ongeval kon gebeuren, zal nu verder worden onderzocht. De politie van Mechelen-Willebroek nam intussen al contact op met de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. “Alle getuigen van het ongeval, waaronder ook de arbeiders, zullen nu worden gehoord. Op basis van die informatie zullen de omstandigheden nu worden bekeken”, luidt het nog bij de lokale politiezone. Naar verluidt zouden er ook camerabeelden zijn van het ongeval. Ook die zullen bekeken worden.

De werf werd na het dramatische ongeval stilgelegd. De arbeiders werden opgevangen door de dienst Slachtofferhulp van de politie. “Wij hebben gedaan wat we konden”, besluit een arbeider. “De werfput was volledig afgesloten met hekken en linten en we hebben nog geroepen om af te stappen.” De werken zelf zouden tegen het begin van het bouwverlof afgewerkt moeten zijn. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • danny suenaert

    Als alles goed afgestoten was hoe kom hij dan in die put

Lees meer