2 Stijn De Bock houdt café Barbok open, zijn vriendin Nausikaä Jacobs opent weldra café De Kanunnik in Blaasveld, een straat verder.
David Legreve Stijn De Bock houdt café Barbok open, zijn vriendin Nausikaä Jacobs opent weldra café De Kanunnik in Blaasveld, een straat verder.

Hij runt café Barbok, zij opent 270 meter verder café De Kanunnik: “Het wordt puzzelen om bij de kinderen te kunnen zijn, maar we vormen een goed team”

Haar man Stijn De Bock staat sinds 2 jaar aan de tapkraan van dorpscafé Barbok in Blaasveld (Willebroek). Op 20 mei opent Nausikaä Jacobs (36) één straat verder de deuren van haar eigen café: De Kanunnik. “We puzzelen met openingsuren en -dagen, zodat er altijd iemand bij de kinderen kan zijn.”

In de nacht van 19 op 20 november 2016 verwoestte een felle brand café ’t Vervolg in de August Van Landeghemstraat in Willebroek. Uitbater Stijn De Bock bleef echter niet bij de pakken zitten, maar opende enkele maanden later de deuren van café Barbok in de Dorpsstraat in Blaasveld. Het voormalige duivenlokaal ’t Prinsenhof is nu al twee jaar zijn gezellige dorpskroeg.

Ik werkte 15 jaar lang in het bedrijfsleven en dat wil zeggen dat de wekker pijnlijk vroeg ging voor een klassieke job van 6 tot 15 uur. Via Stijn rolde ik mee in de horeca, en zo merkte ik dat dit wereldje mij eigenlijk wel ligt

Nausikaä Jacobs

Exact 270 meter verder opent zijn vrouw Nausikaä Jacobs op 20 mei de deuren van De Kanunnik. “Ik werkte 15 jaar lang in het bedrijfsleven en dat wil zeggen dat de wekker pijnlijk vroeg ging voor een klassieke job van 6 tot 15 uur. Via Stijn rolde ik mee in de horeca, en zo merkte ik dat dit wereldje mij eigenlijk wel ligt”, zegt Jacobs. “Zeker in een dorpscafé kennen mensen elkaar nog, ze leven met elkaar mee, er wordt al eens stevig gedebatteerd... We krijgen echt heel fijne mensen over de vloer, ik geniet van dat sociale contact.”

2 De verbouwingswerken aan café De Kanunnik in Blaasveld zijn volop aan de gang.
David Legreve De verbouwingswerken aan café De Kanunnik in Blaasveld zijn volop aan de gang.

“Toen café Het Witte Huis wat verderop de deuren sloot, zag ik dan ook de kans om daar mijn eigen ding te doen. We zijn het geheel grondig aan het renoveren, en kozen ook voor een andere naam. De Kanunnik verwijst natuurlijk naar de kerk van Blaasveld vlakbij. De Kanunnik moet een heel laagdrempelig en gezellig dorpscafé worden waar iedereen altijd welkom is. We zullen ook snacks aanbieden, én er komt een gloednieuw zonneterras.”

Twee kindjes

“Stijn en ik gaan de openingsuren en -dagen van De Kanunnik en Barbok zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. Ik plan de deuren van mijn zaak al om 9 uur te openen, en hoop rond 20 uur te kunnen sluiten. Barbok start later, en gaat ook ‘s avonds langer door. We gaan iets meer personeel inschakelen, want we hebben samen ook twee kinderen. Door de puzzel goed te leggen, kan er altijd iemand bij hen zijn én hopen we ook nog wat tijd voor elkaar te kunnen maken. We zijn een goed team, dus dat moet lukken.”

Klanten vinden het ook gewoon tof om weer in hun eigen dorp iets te kunnen drinken. Het moet niet meer zo nodig ‘hip en trendy’ en ver van huis zijn. Er zal dus zeker genoeg werk zijn voor beide zaken. En af en toe kunnen we eens van toog en tap wisselen, voor een extra verrassingseffect

Nausikaä Jacobs

Jacobs verwacht niet dat De Kanunnik en Barbok concurrenten worden. “We merken in Barbok dat mensen terug liever dichter bij huis uitgaan. De vele politiecontroles zitten daar vast voor iets tussen, maar klanten vinden het ook gewoon tof om weer in hun eigen dorp iets te kunnen drinken. Het moet niet meer zo nodig ‘hip en trendy’ en ver van huis zijn. Er zal dus zeker genoeg werk zijn voor beide zaken. En af en toe kunnen we eens van toog en tap wisselen, voor een extra verrassingseffect (lacht).”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer