De oude postkaarten
IGEMO De oude postkaarten

IGEMO bevraagt inwoners over erfgoed via oude postkaarten

Intercommunale IGEMO is via oude postkaarten een bevraging rond cultureel erfgoed gestart. Tot eind januari kan je bij verschillende handelaars in Puurs-Sint-Amands, Bornem, Willebroek en Sint-Katelijne-Waver oude postkaarten terugvinden.

Inwoners kunnen op de postkaarten invullen welke tradities en verhalen hun gemeente typeert. “Op de postkaarten wordt gevraagd welk stukje verleden mee genomen moet worden naar de toekomst. Wat moet er blijven bestaan? Een jaarlijkse stoet, kunstcollectie of legende kunnen hier enkele voorbeelden van zijn. De postkaart kan meteen ingevuld worden en gedeponeerd in de verzameldoos. Op elke postkaart vind je een QR-code om de bevraging ook online in te vullen”, klinkt het. De bevraging kadert binnen de oprichting van een erfgoedcel, die zich zal bezig houden met het inventariseren, bewaren en communiceren van immaterieel erfgoed van een gemeente.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer