De rechtbank in Mechelen.
David Legreve De rechtbank in Mechelen.

Inbrekers krijgen celstraffen tot twee jaar

Drie mannen en twee vrouwen hebben straffen gekregen van zes maanden tot twee jaar effectief voor verschillende inbraken. De Brusselse bende kwam volgens het parket doelbewust naar het Mechelse, het Willebroekse en Klein-Brabant om de feiten te plegen.

De inbrekers liepen tegen de lamp nadat er na een inbraak vingerafdrukken werden aangetroffen van een minderjarige. Op haar adres stond een voertuig ingeschreven dat dankzij ANPR-camera’s gelinkt kon worden aan inbraakpogingen in Willebroek, Tisselt, Breendonk, Puurs en Bornem. “Opmerkelijk was dat er tijdens die inbraken steeds een deur werd geforceerd en de buit uit juwelen bestond”, zei de openbaar aanklager vorige maand. De verdediging ontkende feiten. Enkele raadsmannen spraken van een oneerlijk proces, anderen vonden dat er te weinig bewijsmateriaal was om hun cliënt te veroordelen. De rechtbank was van oordeel dat de feiten wel voldoende zijn bewezen. Een zesde beklaagde werd wel vrijgesproken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer