Een toga van een advocaat in de Mechelse rechtbank.
David Legreve Een toga van een advocaat in de Mechelse rechtbank.

Internering voor man die ziekenhuis stalkte met mails

Willebroekenaar Robi V.D.E. moet worden geïnterneerd. Dat heeft de rechtbank van Mechelen vanochtend beslist. V.D.E stond vorige maand terecht voor elektronische belaging.

“Tweeënhalf jaar lang bleef hij mails sturen naar het UZ Brussel en naar de Volkshuisvestiging Willebroek”, klonk het op zitting. In die mails dreigde de man om zelfmoord te plegen. Volgens de raadsman van het Brusselse ziekenhuis zorgde de Willebroekenaar daarmee voor heel wat overlast. De feiten werden niet betwist. Alleen verzette de verdediging zich tegen een door het parket gevorderde internering. “Sinds hij door de onderzoeksrechter werd verhoord, is hij meteen gestopt. Sindsdien heeft hij geen enkele mail meer gestuurd”, klonk het bij zijn advocate. “Intussen is hij ook al in begeleiding bij een psycholoog.” De verdediging vroeg de probatie-opschorting maar kreeg die niet. Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer