2 De Kanaalfeesten maken dit jaar geen gebruik meer van wegwerpbekers, maar kiezen voluit voor herbruikbare exemplaren.
rv De Kanaalfeesten maken dit jaar geen gebruik meer van wegwerpbekers, maar kiezen voluit voor herbruikbare exemplaren.

Kanaalfeesten gaan voor minder afval met herbruikbare bekers

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt het centrum van Willebroek weer omgebouwd tot festivalterrein voor de jaarlijkse Kanaalfeesten. “Ons doel dit jaar is minder afval produceren, met de invoering van herbruikbare bekers. Als dit op de Gentse Feesten kan, dan lukt het ons ook”, zegt schepen voor Cultuur en Evenementen Maaike Bradt (CD&V).

“Als we de strijd met plastic afval willen aangaan, moeten we als bestuur het goede voorbeeld geven. Daarom kiezen we voor herbruikbare bekers tijdens de Kanaalfeesten.” Enig nadeel: deze brengen extra werk met zich mee. “We gaan een waarborg vragen per exemplaar. Je krijgt de som terug wanneer je je beker inlevert en dan worden ze afgewassen. Maar onze mensen vinden die inspanning meer dan de moeite waard. We kopen de bekers nu nog niet aan, maar huren ze een eerste keer voor dit proefproject”, geeft de schepen nog mee.

Affiche

De bekers zijn niet de enige nieuwigheid, de Kanaalfeesten kunnen ook weer uitpakken met een stevige affiche. Op vrijdag treedt de Vlaanderen Boven Band op op het Marktplein, gevolgd door Les Truttes. Op het Perron4-stage aan de Schoolweg worden verschillende lokale bands en deejays verwacht. Op zaterdag vullen GhostRockers eerst het hoofdpodium, waarna Radio Guga, Slongs, Lil Kleine en de Soul Shakers het overnemen. Op het cultuurpodium in het Brouwershof verwelkomen we niemand minder dan Zap Mama, voorafgegaan door acts als Den Ambrassband en Erkan Sarac. “Ook onze braderie vindt weer plaats in de Schoolweg, op zaterdagnamiddag zorgen onze monitoren hier ook voor de nodige kinderanimatie.” Info via http://www.kanaalfeestenwillebroek.be.

2 Het hoofdpodium tijdens de Kanaalfeesten.
rv Het hoofdpodium tijdens de Kanaalfeesten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer