De Koninklijke Sint Niklaasgilde heeft een nieuwe koning
rv De Koninklijke Sint Niklaasgilde heeft een nieuwe koning

Koninklijke Sint Niklaasgilde heeft nieuwe koning

De Koninklijke Sint Niklaasgilde Willebroek heeft een nieuwe koning. Tijdens de jaarlijkse koningsschieting verdedigde Staf Moortgat zijn koningstitel van 2017 en 2018, maar hij moest de duimen leggen tegen Michel Verheyden.

“Alle ogen waren gericht op Staf, omdat hij zich dit jaar tot keizer van de gilde kon kronen. Al sinds het ontstaan van de gilde in 1533 kon geen enkele koning de titel drie jaar op rij behalen. Staf zijn schoten waren goed, maar hij kreeg de koningsvogel niet van zijn pin. Dat lukte Michel Verheyden wel: al in de tweede ronde liet hij de koningsvogel naar beneden tuimelen.”

“Niemand deed beter, dus Michel Verheyden werd door onze voorzitter Dimitri van Steenwinkel tot nieuwe koning gekroond. Vanzelfsprekend werd zijn overwinning feestelijk gevierd. Op 1 september wordt in Willebroek de keizerschieting van het Vlaams Handboogschutters Verbond (VHV) georganiseerd. De Koninklijke Sint Niklaasgilde wordt op die wedstrijd vertegenwoordigd door onze drie laatste koningen: Mark Verlinden, Staf Moortgat en Michel Verheyden.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer