8 De leerlingen van OLVI vieren de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie.
Benoit De Freine De leerlingen van OLVI vieren de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie.

Moslimmeisjes vieren Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie: “Een goede moslim heeft respect voor iederéén”

Een aantal leerlingen van OLVI Boom hebben vanmiddag een actie georganiseerd in het kader van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. Opvallend: het initiatief voor de actie werd genomen door elf moslimmeisjes. “Een goede moslim heeft respect voor iederéén.” 

Elf moslimmeisjes uit het derde middelbaar van OLVI Boom hebben vandaag een actie georganiseerd rond verdraagzaamheid voor holebi’s en transgenders. Tijdens de middagpauze deelden ze op hun speelplaats regenbooglolly’s, regenboogijsjes en folders van holebi- en transgendervereniging çavaria uit.

“Het stoort me dat de koran verkeerd wordt geïnterpreteerd”, zegt Imane El Amrani (14) uit het derde middelbaar, een van de organiserende moslimmeisjes. “Een goede moslim toont respect voor iederéén, los van geslacht, kleur of geaardheid. Dat is de boodschap die ik van mijn ouders heb meegekregen en die ik vandaag mee wil uitdragen.”

Dina Alitem (16) uit het vijfde middelbaar kwam de actie mee ondersteunen. Zij beseft dat er meer verdraagzaamheid tegenover holebi’s en transgender nodig is, ook op OLVI Boom. “Toen mijn ‘gay best friend’ uit de kast is gekomen, heeft hij heel wat haat over zich heen gekregen”, vertelt Dina. “Zowel van moslimjongeren als van niet-moslimjongeren. Intussen gaat het beter met hem, maar ik vind het wel nodig om te blijven strijden voor meer verdraagzaamheid. We zijn allemaal mensen en het is het innerlijk dat telt, niet hoe je eruit ziet.”

Ook enkele moslimjongens droegen de actie een warm hart toe. “We vinden het heel leuk dat onze school hier aandacht voor heeft”, zeggen Mohamed El Boujdaini (15) en Ali Halaoui (14). De twee jongens lieten als statement zelfs een van hun nagels in het roze lakken.

Linda Van de Velde, coördinerend leerkracht, is erg trots op de leerlingen. “We hadden dit jaar op onze school enkele gevallen van homohaat, vooral bij moslimjongens. Dan vind ik het heel knap en moedig dat onze leerlingen zich op deze manier durven uit te spreken voor meer verdraagzaamheid voor holebi’s en transgenders.”

8 Enkele scholieren laten hun nagels lakken.
Benoit De Freine Enkele scholieren laten hun nagels lakken.
8 Er werden flyers en regenbooglolly’s uitgedeeld.
Benoit De Freine Er werden flyers en regenbooglolly’s uitgedeeld.
8 Dina Alitem kwam de actie mee ondersteunen.
Benoit De Freine Dina Alitem kwam de actie mee ondersteunen.
8 De moslimmeisjes deelden flyers en regenbooglolly’s uit.
Benoit De Freine De moslimmeisjes deelden flyers en regenbooglolly’s uit.
8 Van links naar rechts: Dina Alitem, Imane El Amrani en Soraya El Ghamri maken hun boodschap duidelijk: ‘Respect voor iedereen, ongeacht zijn geslacht of geaardheid.’
Benoit De Freine Van links naar rechts: Dina Alitem, Imane El Amrani en Soraya El Ghamri maken hun boodschap duidelijk: ‘Respect voor iedereen, ongeacht zijn geslacht of geaardheid.’
8 Heel wat leerlingen waren gekleed in de regenboogkleuren.
Benoit De Freine Heel wat leerlingen waren gekleed in de regenboogkleuren.
8 Mohamed en Ali steunen de actie en lieten één van hun nagels roze lakken.
Benoit De Freine Mohamed en Ali steunen de actie en lieten één van hun nagels roze lakken.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marjan de Voorde

    Wat een warme school!

Lees meer