Onze vijf tips voor het weekend

Mechelen/Heist-op-den-Berg/Willebroek

Open Wervendag met TSM-school en nieuw zwembad

De Confederatie Bouw organiseert zondag Open Wervendag. In Mechelen kunnen bezoekers terecht bij de Technische Scholen Mechelen, die hun jaarlijkse openschooldag (met bezoeken aan ateliers en een expo over de geschiedenis van de TSM) combineren met rondleidingen op de werf van het nieuwbouwproject. Nog in Mechelen kunnen bezoekers terecht op de werf van Waterberg aan de Eglegemvijver. In Heist-op-den-Berg opent het zwembadencomplex in wording Sportoase dan weer de poorten voor nieuwsgierige gasten. In Willebroek tenslotte kan je een visite brengen aan de werf van Vaartlink . Meer info op openwervendag.be.

3 De werf van de TSM in Mechelen.
TSM De werf van de TSM in Mechelen.

Willebroek

Dag van het Park in Bel-Air

Willebroek viert zondag de Dag van het Park in Bel-Air. De gemeente trakteert tussen 14 en 18 uur in het recent vernieuwde park op activiteiten voor jong en oud. Zo kan je tussen de bomen zoeven met een deathride, leer je boomklimmen, ontdek je het zelfgemaakte blotevoetenpad, kom je meer te weten over thuiscomposteren en smul je van ijsjes en snacks. Blikvanger is een Elite-Freestyle pannavoetbalshow. Om 15 en 17 uur starten rondleidingen met een gids.

Heist-op-den-Berg

De Averegten organiseert Feest op het Erf

De Averegten in Heist-op-den-Berg organiseert zondag Feest op het Erf. Dat is het jaarlijks hoogtepunt voor het provinciaal groendomein. Bezoekers zijn tussen 14 en 18.30 uur op de feestweide welkom om te genieten van talloze workshops en demonstraties, heerlijk lekkers om van te smullen en opzwepende muziek. Een KidsCorner met onder meer verteltheater, goochelshows en reuze-zandbak zorgt ervoor dat ook de kinderen zich geen seconde hoeven te vervelen. De toegang is gratis. Honden zijn aangelijnd toegelaten op de feestweide.

3 Feest op het Erf in De Averegten
Ariane Delfino-Labiche Feest op het Erf in De Averegten

Mechelen

Gin & Spiritsfestival

Het Mechelse Quali Drinks organiseert zondag het achtste Gin & Spiritsfestival, van 12 tot 18 uur. Voor de eerste keer vindt het evenement plaats in smaakmarkt De Vleeshalle. Twaalf verdelers komen er hun gins en likeuren laten proeven, in totaal een 50-tal verschillende soorten. Bezoekers betalen 2 euro voor een spirit puur, 4 euro voor een kleine cocktail. De sterke drank kan overigens niet alleen worden geproefd, maar wordt ook verkocht in een pop up shop. “Nieuw op deze editie is de ‘cocktailtraining’ die wij organiseren met Carl Van Droogenbroeck, beste Belgische Barman 2013. Elke bezoeker kan een cocktail maken in samenwerking met Carl en op het einde van de dag zal de lekkerste cocktail uitgekozen worden. De Winnaar ontvangt een gratis fles Brugal 1888 rum”, aldus organisator Kevin Goos. Meer info op de Facebookpagina ‘Gin Festival Mechelen’.

Mechelen

Contour Biennale opent tweede luik

Vandaag opent curator Nataša Petrešin-Bachelez het tweede luik van de negende Contour Biennale. Nog tot en met zondag zijn bezoekers welkom in onder meer het kunstencentrum nona en de Thomas More-hogeschool om er kennis te maken met uiteenlopend werk rond ecologie, ons consumptiegedrag en onze voedselproductie. Andere gaan verder op het koloniaal denken. Het volledige programma van ‘Coltan as Cotton’ is terug te vinden op www.contour9.be. Het derde en laatste luik volgt in oktober.

3 Christian Nyampeta - A Communion of Spirits
Contour Biennale Christian Nyampeta - A Communion of Spirits

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer