3 Wendell Van Buggenhout
Federale Politie Wendell Van Buggenhout

Parket verspreidt opsporingsbericht voor man die spoorloos is nadat zijn ex-vrouw (50) zwaargewond werd aangetroffen in struikgewas

Het parket in Mechelen heeft samen met de Federale Politie een opsporingsbericht verspreid van de 52-jarige Wendell Van Buggenhout. De vijftiger is sinds de nacht van zondag op maandag verdwenen. Diezelfde nacht nog werd zijn ex-vrouw ernstig gewond aangetroffen in het struikgewas op zo’n vijfhonderd meter van zijn woning.

Het opsporingsbericht werd zopas de wereld ingestuurd. “De 52-jarige man wordt gezocht in het kader van een gerechtelijk onderzoek inzake zware feiten”, luidt het in een korte mededeling van politie en parket. De vijftiger verdween zondagnacht. Hij werd het laatst gezien in zijn woning in Grote Bergen in Heindonk, een dorpje tussen Willebroek en Mechelen. “Hij vertrok toen met een witte bestelwagen Renault Trafic met het logo ECOM en met nummerplaat 1-FOW-416”, aldus het opsporingsbericht. “De man kan gevaarlijk zijn.”

3 Het voertuig van Wendell Van Buggenhout
Federale Politie Het voertuig van Wendell Van Buggenhout

Moordpoging

De vijftiger wordt momenteel genoemd in een onderzoek naar een moordpoging op zijn ex. De vijftigjarige Marleen V.E. werd gisterochtend aangetroffen in het struikgewas in de buurt van het BLOSO-domein Hazewinkel en op zo’n vijfhonderd meter van de woning van Van Buggenhout. 

Kort daarvoor moest de brandweer ook al uitrukken voor een woningbrand in het huis. Deze bleek uit de eerste vaststellingen van de brandweer en de branddeskundige van het parket te zijn aangestoken. Ook de gasleiding zou zijn opengedraaid geweest. 

Diezelfde nacht werd ook de gemeenschappelijke auto van de 52-jarige Van Buggenhout en zijn ex aangetroffen. Ook die vertoonde sporen van brandstichting.

3 Het labo en een branddeskundige ter plaatse aan de woning.
Tim Van der Zeypen Het labo en een branddeskundige ter plaatse aan de woning.

Kort na de verdwijning werd er in de buurt al gezocht met speurhonden, de helikopter van de Federale Politie en duikers van de brandweer in enkele waterputten en rivieren. Voorlopig zonder succes. De man en zijn voertuig, vermoedelijk die van zijn werkgever, zijn nog steeds spoorloos. 

Kritiek, maar stabiel

Het parket in Mechelen startte intussen onder leiding van onderzoeksrechter Philippe Van Linthout een gerechtelijk onderzoek op naar opzettelijke brandstichting en moordpoging maar benadrukt dat de omstandigheden waarin de feiten zich hebben afgespeeld nog steeds niet duidelijk zijn.

Het slachtoffer vertoonde ernstige verwondingen aan het hoofd en werd naar het UZA in Edegem gebracht. Zij verkeert nog steeds in kritieke toestand maar is volgens het parket wel stabiel. Haar toestand is wel nog steeds zorgwekkend. Wie meer informatie heeft over de zaak, kan terecht op het gratis telefoonnummer 0800/30.30 of via het antwoordformulier.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer