Nicolas Vaes neemt het voorzitterschap van Rode Kruis Willebroek over van Theo Schaerlaecken.
Marc Aerts Nicolas Vaes neemt het voorzitterschap van Rode Kruis Willebroek over van Theo Schaerlaecken.

Rode Kruis krijgt nieuwe voorzitter

De Willebroekse afdeling van het Rode Kruis zet 2019 in met een nieuwe voorzitter. Theo Schaerlaecken neemt afscheid, hij geeft na 2 jaar de fakkel door aan Nicolas Vaes. 

“Ik stop dan wel als voorzitter, maar niet als lid van het Rode Kruis Vlaanderen”, zegt Schaerlaecken. “Als kind al was het Rode Kruis voor mij belangrijk, ik ben ondertussen al 52 jaar vrijwilliger en zou daar nog héél graag enkele jaren aan kunnen toevoegen.”

Theo blikt tevreden terug op de voorbije twee jaar. “Na een herstructurering van onze hulpdienst in 2018, richten we ons nu op het investeren in modern materiaal en de nodige bijscholing voor onze vrijwilligers. Zo kunnen we kwalitatieve hulp blijven bieden op plaatselijke evenementen zoals de sportactiviteiten op domein Hazenwinkel, de Kanaalfeesten, de Scholenloop,…”

Ook bloeddonatie blijft heel belangrijk voor het Rode Kruis. Wie wil kan bloed geven op 25 januari, 8 en 19 april, 1 en 12 juli, 7 en 18 oktober in het Rode Kruislokaal, Emmanuel Rollierstraat 50 in Willebroek, telkens vanaf 17.30 uur.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer