Tennisclub Duvels legt 3 padelvelden aan: “We willen snelst groeiende sport aanbieden aan Willebroekenaars”

Over 2 weken is het zover: dan opent tennisclub TC Duvels 3 gloednieuwe padelvelden in Willebroek. “Padel is de snelst groeiende sport wereldwijd, wij willen de boot niet missen. Daarom investeren we 130.000 euro in deze mooie aanvulling op onze tennisactiviteiten”, zegt voorzitter Hendrik Boey.

“Padel is een combinatie van tennis en squash, het spel wordt gespeeld op een terrein van 20 bij 10 meter groot dat omgeven is door glazen wanden. Padel is makkelijker dan tennis, en dat laagdrempelige maakt de sport ook zo populair. Eerder legden clubs in Mechelen, Puurs, Bornem.. al padelvelden aan, wij willen ook de Willebroekenaar de kans tegen om dit spel in eigen gemeente te spelen.”

“Op onze locatie aan de Floridastraat lagen nog twee ongebruikte beachtennisterreinen, op die plek worden nu 3 padelvelden aangelegd. Aan het project hangt een stevig prijskaartje van 130.000 euro. Maar we zijn een financieel gezonde en sterke club. We investeerden de voorbije 10 jaar al zo’n 600.000 in een tennisballon, een nieuw terras... We zijn ook ontzettend blij met de subsidies van het Willebroekse gemeentebestuur, deze maken het mee een haalbaar project.”

“De interesse in padel is vooral groot vanuit de tenniswereld zelf. De sport zal dus zeker onze eigen leden aanspreken, maar we hopen ook andere sportievelingen te kunnen verwelkomen. Daarom organiseren we vanaf 3 juni een ‘proevertjesweek’. Elke avond vinden 2 padelsessies plaats, met informatie over het spel en hoe je kan inschrijven. Onze mensen gingen bovendien op cursus om beginners nog beter op weg te helpen.”

Meer info op de website www.tcduvels.be of via hendrik@tcduvels.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer