De Willebroekse politie stelde zijn nieuwe MEGA-project voor.
Foto David Legreve De Willebroekse politie stelde zijn nieuwe MEGA-project voor.

Tiende MEGA-project wil 'ogen jongeren openen'

Het MEGA-project, georganiseerd door de gemeente Willebroek en de lokale politie Mechelen-Willebroek, blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Opnieuw nemen dit voorjaar alle zesde leerjaren van de 9 lagere scholen deel, goed voor 284 leerlingen.

"MEGA staat voor 'Mijn eigen goed antwoord'. Het doel van dit project is jongeren weerbaarder te maken zodat ze 'neen' durven zeggen tegen drugs, alcohol en sigaretten. Verder werken we ook rond pesten, geweld, stalking, gameverslaving, veiligheid, het zelfbeeld en meer. We leren hen de hulpdiensten te contacteren en alle nodige informatie te geven. Zo willen we de zelfredzaamheid en assertiviteit van deze kinderen vergroten", zegt Gerlinde Van Hove, die vanuit de Jeugd- en gezinspolitiezorg al 9 jaar mee haar schouders onder het project zet.


"We stuurden in de loop der jaren onze onderwerpen bij: van sociale media en sexting was tien jaar geleden geen sprake, nu is het één van onze grote focuspunten. We geven de kinderen allerlei voorbeelden: houd op een fuif je drankje goed in het oog, zodat niemand er snel iets in kan stoppen. Rijd niet alleen naar huis na de turnles, maar fiets samen langs donkere wegen, zat zijn is niet cool, drugs gebruiken is niet stoer. Dat onze MEGA-agenten deze lessen geven, maakt natuurlijk indruk. Maar het àllerleukste vinden de kinderen elk jaar weer onze MEGA-fuif eind april." (EDT)

Lees meer