Uniek keramiek palmt kerk in

Nog tot en met 30 oktober palmende zes kunstenaars Kris Campo, Mieke Everaet, Mieke Selleslagh, Johan Van Geert, Inge Verhelst en Reinhilde Van Grieken de Sint-Jan Baptist en Sint-Amanduskerk van Heindonk (Willebroek) in. De expo -georganiseerd door CC De Ster- toont er hun werk in keramiek en porselein. "Kunstenaars die werken met klei worden vaak ondergewaardeerd. Nogal snel worden ze bestempeld als ambachtslieden die een kunstambacht beoefenen. Op zich is daar niets mis mee, maar er is meer mogelijk. Daarom werd voor deze expo gezocht naar werken die het ambachtelijke ruim overstijgen", klinkt het.


"We integreerden de kunstwerken van deze zes topkunstenaars op een verrassende manier in het schip en in de zijbeuken van de kerk. Zo ontstaat een link met de vormen, de kleuren, de lichtinval, de cultusobjecten en de functies van het kerkgebouw."


De expo bezoeken kan tot en met zondag 30 oktober, elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur in de kerk Sint-Jan-Baptist en Sint-Amandus op het Dorpsplein van Heindonk. (EDT)

Lees meer