Burgemeester Eddy Bevers.
Foto David Legreve Burgemeester Eddy Bevers.

Veiligheid boven op Kanaalfeesten

POLITIE ZET BETONBLOKKEN EN EXTRA MOBIELE CAMERA'S IN

Willebroek zet voor de Kanaalfeesten op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni volop in op veiligheid. De festivalzone krijgt slechts twee ingangen. Daar komen poortjes en toegangscontrole en wordt iedere bezoeker gescreend. Onder meer betonblokken blokkeren alle toegangswegen.

In 2016 was er sprake van een 'verscherpt toezicht' op de Kanaalfeesten, dit jaar gaan het gemeentebestuur en politiezone Mechelen-Willebroek nog een stap verder. "Sowieso werkten we al met een commandocentrum en een bijzonder nood- en interventieplan. De hogere overheid legt nu extra maatregelen op bij de organisatie van evenementen. Natuurlijk willen we ook zelf dat alles zo veilig en probleemloos mogelijk verloopt. We kunnen niet alles zomaar prijsgeven, maar we zetten extra in op personeel en infrastructuur", kondigt Bevers aan.

Geen rugzakken

"De festivalzone zal dit jaar volledig worden afgesloten. Er komen twee toegangen in de August Van Landeghemstraat: één aan de kant van het Pleintje (August Van Landeghemplein, red.) en één aan de kant van de kerk. Daar wordt met poortjes met toegangscontrole gewerkt, zowel personen als handtassen worden gescreend. Bezoekers laten grote rugzakken best thuis. Andere toegangswegen, zoals de Schoolweg, worden afgesloten, maar gebruiken we wel als extra nooduitgang. Verder zorgen we voor betonblokken en voertuigen op de toegangswegen. We zetten ook extra mobiele camera's in, zodat we een zo volledig mogelijk beeld krijgen van de festivalzone. Deze maatregelen gelden niet alleen tijdens de optredens 's avonds, maar ook al tijdens de braderij en animatie overdag."

Claude Cologne

"Het doel van al die inspanningen is vanzelfsprekend om onze bezoekers een gezellig en veilig feest te gunnen. We verwachten verscheidene muzikale kleppers, ook de randanimatie is uitgebreid. Op vrijdag 23 juni geeft de Willebroekse coverband Claude Cologne de aftrap op het Louis De Naeyerplein, daarna staan ook schlagerkoning Christoff en The Magical Flying Thunderbirds op het podium. Jeugdhuis Perron IV palmt het Van Landeghemplein in met een reeks lokaal talent", gaat de burgemeester voort.

Seniorplaza

"Op zaterdag start het feest al om 14 uur, met een megapretfabriek voor de kleinsten op het Van Landeghemplein, een diversiteitsplein met tentoonstelling in de Overwinningsstraat, en het 'Plaza Summer Festival' op het binnenplein van Seniorplaza. Om 17.30 beginnen de optredens met op het marktplein achtereenvolgens Point Fifty, Laura Tesoro, Nathalie Meskens in Motown, Gers Pardoel en het vrouwelijk DJ-duo 2EMPRESS. Op het Van Landeghemplein palmen Los del Trè, Selder, El Juntacadaveres en Marockin' Brass het Cultuurpodium in."


Meer informatie: www.kanaalfeestenwillebroek.be

Lees meer