3 Een truck reed tegen de gevel van Ersoy Küçük en Ayten Ozdemir en vluchtte weg.
David Legreve Een truck reed tegen de gevel van Ersoy Küçük en Ayten Ozdemir en vluchtte weg.

Vrachtwagen botst tegen gevel maar rijdt door: “We hebben geluk gehad. Normaal zit ons kind daar te spelen”

Een vrachtwagen is woensdagmiddag tegen de gevel van een woning op het Oud Stationplein in Willebroek gereden. Binnen is de schade aanzienlijk. De trucker pleegde nadien vluchtmisdrijf. Hij wordt opgespoord.

“Ik had net de nachtshift achter de rug en was aan het slapen toen plotseling de buurman kwam aanbellen”, vertelt bewoner Ersoy Küçük. “Hij vertelde me dat ik naar buiten moest komen omdat mijn voorgevel was beschadigd. Toen ik ging kijken, zag ik dat er iemand was tegen gereden.” Van het voertuig was geen spoor meer. Niemand in de buurt had ook maar iets opgemerkt. De chauffeur van het voertuig pleegde dus vluchtmisdrijf.

Stabiliteit 

De brandweer werd erbij gehaald en controleerde op stabiliteit, maar er bleken uiteindelijk geen problemen met de stabiliteit te zijn. “Er moest dus niet worden gestut”, luidt het bij de hulpdiensten. “Op straat moesten er wel enkele stenen en wat cement worden opgeruimd.” Binnenin is de schade volgens de bewoners groter: “Het venster vooraan is beschadigd en er is schade aan het raam. We mogen hier blijven wonen maar de living wordt momenteel niet gebruikt. Uit vrees dat de vensters verder zouden barsten.”

Camerabeelden

De politie is intussen gestart met een onderzoek. “We gaan nu zo snel mogelijk de chauffeur proberen op te sporen aan de hand van camerabeelden”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Ook Ersoy hoopt dat de chauffeur snel wordt gevonden. “Het was best schrikken maar ook heel erg dat hij is verder gereden”, besluit Ersoy. “Gelukkig is er niemand gewond geraakt. We hebben geluk gehad want normaal zit ons kind daar altijd te spelen.”

3 De schade binnen is aanzienlijk.
David Legreve De schade binnen is aanzienlijk.
3
David Legreve

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jonas Overlaet-Michiels

    Geen schram op de muur Marc? Ik zou toch eens wat beter naar de foto’s kijken als ik jou was. Ongelukken gebeuren maar waarom wegvluchten? Dat je de impact hiervan niet voelt bij het rijden is vrijwel onbestaande.

  • Marc Sierens

    En niemand heeft wat gezien,raar zeer raar en geen schram op de muur,verdacht iets

Lees meer