De vrijwilligers van de medicatieronde leveren je medicatie aan huis.
Didier Verbaere De vrijwilligers van de medicatieronde leveren je medicatie aan huis.

Vrijwilligers organiseren medicatieronde voor hulpbehoevende Bomenaars

De gemeente Boom is samen met enkele vrijwilligers van start gegaan met een medicatieronde. Kwetsbare of hulpbehoevende inwoners kunnen daar gratis een beroep op doen om hun voorgeschreven medicatie thuis te laten leveren.

De werkwijze is eenvoudig: je contacteert je huisarts die je de medicatie voorschrijft en hij zal het voorschrift overmaken aan de apotheker. Via de medicatieronde kan deze medicatie dan dagelijks vanaf 17 uur gratis geleverd worden aan huis. De betaling voor de medicatie gebeurt uitsluitend elektronisch. Indien dat niet kan, dan schiet de gemeente je betaling voor bij de apotheker en krijg je achteraf de factuur doorgestuurd.

“We hebben een directe lijn met alle Boomse huisartsen en werken samen met twee Boomse apothekers. Voor de levering doen we een beroep op de vrijwilligers van het platform ‘Bomenaars helpen Bomenaars’”, zegt coördinator Jo de Groote. “We hopen om met deze medicatieronde te verwezenlijken dat minder patiënten naar de wachtzaal van de dokter en naar de apotheker komen. Op die manier blijven deze mensen ‘in hun kot’ en verlagen we de kans op verspreiding met het coronavirus.”

Belangrijk om te weten is dat de medicatieronde enkel voorgeschreven medicatie levert. Voor niet-voorgeschreven medicatie voor noodgevallen zoals koorts kan je een beroep doen op het initiatief ‘Bomenaars helpen Bomenaars’ via tel. 03 888 38 52. 

Lees meer