Het gerechtsgebouw in Mechelen
David Legreve Het gerechtsgebouw in Mechelen

Werkstraf van 65 uur voor weerspannigheid

Een 41-jarige man uit Willebroek heeft een werkstraf van 65 uur opgelegd gekregen. De veertiger stond terecht voor weerspannigheid tegenover de politie. Opmerkelijk is dat de veertiger hen zelf had opgebeld. 

Dit omdat zijn stiefdochter samen met haar vrienden ‘s nachts thuiskwam van de dancing en de boel op stelten zette. “Er werd gevraagd om weg te gaan, maar dat deden ze niet. Hierop werd de politie erbij gehaald”, klonk het op zitting. “Toen hij zijn gelijk niet kreeg en de politie moest ingrijpen, werd hij tegen de garagepoort geduwd en richtte hij zijn woede naar een agent.” De veertiger werd geboeid maar bleef agressief en begon in het rond te trappen. De man werd bestuurlijk aangehouden. Procureur des konings Lieselotte Claessens vorderde vorige maand een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel. De verdediging vroeg een opschorting of een werkstraf: “De vraag die we hier moeten stellen is ‘waarom is die man ontploft?’. Hij en zijn toenmalige vriendin gingen scheiden, maar moesten wel nog noodgedwongen samenwonen. Dat zorgde voor de nodige wrevel.” De veertiger heeft nu een jaar de tijd om die werkstraf uit te voeren. Anders riskeert hij alsnog een celstraf. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer