3 Het labo en een branddeskundige zijn momenteel ter plaatse aan de woning voor verder onderzoek. De politie heeft de woning verzegeld.
Tim Van der Zeypen Het labo en een branddeskundige zijn momenteel ter plaatse aan de woning voor verder onderzoek. De politie heeft de woning verzegeld.

Zwaargewonde vrouw gevonden in struikgewas,
ex-man (52) spoorloos: gerecht vordert onderzoek naar moordpoging

Het gerecht in Mechelen heeft een onderzoek opgestart naar een moordpoging op de 50-jarige Marleen V.E. uit Boom. Zij werd maandagochtend zwaargewond aangetroffen in het struikgewas ter hoogte van het BLOSO-domein Hazenwinkel in Heindonk bij Willebroek. Ze vertoonde ernstige verwondingen aan het hoofd. Haar  ex-man (52) is spoorloos. Kort ervoor moest de brandweer uitrukken naar zijn woning in de Grote Bergen. Volgens het parket ging om een opzettelijke brandstichting. 

Marleen, een griffier op de rechtbank in Antwerpen, was sinds eind 2017 feitelijk gescheiden met haar man: Wendell V.B. (52). Tot die tijd woonden ze samen in hun woning langs de Grote Bergen in Heindonk, een dorpje tussen Willebroek en Mechelen. Na de relatiebreuk verhuisde de vrouw naar een appartement in Boom, de 52-jarige V.B. bleef alleen achter in de echtelijke woning. “Die had hij zelf gerenoveerd en hij was er erg trots op”, luidt het in de buurt. “In het weekend stond de garagepoort steeds open. Elk weekend en elke vrije dag was hij aan het werk in zijn woning.” 

In de nacht van zondag op maandag kregen de hulpdiensten omstreeks middernacht een oproep van een brand in de woning. Enkele buren hadden rook vanonder het dak zien komen. De brandweer kwam ter plaatse, drong het pand binnen en merkte meteen op dat er meerdere brandhaarden waren op de eerste verdieping van de woning. Op het gelijkvloers bleek de gasleiding te zijn opengedraaid. Pas nadat die werd toegedraaid, kon de brandweer de brand blussen. Dat lukte zonder het in gevaar brengen van woningen in de buurt. Van de bewoner was geen spoor. 

Gemeenschappelijke auto

Hij had naar verluidt eerder op de dag afgesproken met zijn ex-partner in verband met de gemeenschappelijke auto. Toen die enkele honderden meters verder werd aangetroffen, leek dat verdacht. Zeker omdat ook die wagen in brand stond en het meteen duidelijk was dat de brand was gestoken. Door het speurwerk van de politie én een telefonie-onderzoek kon de politie de vijftigjarige vrouw aantreffen. Zij lag verstopt in het struikgewas in de buurt van het BLOSO-domein Hazenwinkel. 

Ze vertoonde ernstige verwondingen aan het hoofd. Hulpdiensten kwamen ter  plaatse, dienden de eerste zorg toe en brachten haar naar het UZA in Edegem. “Ze had levensgevaarlijke verwondingen opgelopen. De vrouw verkeert nog steeds in kritieke toestand, maar zou wel stabiel zijn”, klinkt het in een mededeling van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. 

Speurhonden

Intussen werd er ook op zoek gegaan naar de ex-partner. Die was nog steeds spoorloos. Speurhonden kamden de omgeving uit, duikers van de brandweer zochten in de buurt gelegen rivieren en waterputten. Maandagvoormiddag werd er ook nog gezocht met de helikopter van de Federale Politie. Momenteel nog steeds zonder succes. Het labo, de branddeskundige en de politie kwamen in de loop van maandag langs voor sporenonderzoek. Wat er zich heeft afgespeeld, is nog niet bekend. “Er is intussen wel een onderzoek opgestart naar moordpoging en opzettelijke brandstichting. Er werd ook een onderzoeksrechter gevorderd”, aldus het parket. 

“Lieve man”

Onderzoeksrechter Philippe Van Linthout kwam intussen ook al polshoogte nemen samen met parketmagistraat Nele Poelmans aan de woning én de vindplaats van het lichaam. De chronologie van de feiten is momenteel niet bekend en wordt onderzocht.  Ook de zoektocht naar de 52-jarige ex-man gaat verder. “Hij was altijd lief en vriendelijk. Ik kan er geen slecht woord over vertellen”, zegt een buurvrouw nog. “Hij zei steeds ‘goeiedag’, maar was tegelijkertijd ook erg op zichzelf gericht. Na de scheiding nam dat enkel en alleen maar toe.”

De buurt reageert geschrokken. Zij hopen dat hun voormalige buurvrouw snel beter wordt en dat hun buurman snel terecht is. De woning in de Grote Bergen werd verzegeld. Het koppel had samen twee kinderen van 17 en 19 jaar oud. Zij worden momenteel opgevangen door de dienst Slachtofferhulp van de politie. 

3 De vermoedelijke vindplaats van het slachtoffer in de buurt van het BLOSO-domein.
Tim Van der Zeypen De vermoedelijke vindplaats van het slachtoffer in de buurt van het BLOSO-domein.
3 Het labo en een branddeskundige gingen ter plaatse aan de woning voor verder onderzoek. De politie heeft de woning verzegeld.
Tim Van der Zeypen Het labo en een branddeskundige gingen ter plaatse aan de woning voor verder onderzoek. De politie heeft de woning verzegeld.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • apers jurgen

    ik woon er 100m vandaag deze nacht is een nacht dat niet snel vergeten word in het rustige Heindonk heel spijtig en hopelijk komt alles in orde mvg

  • Maraia Ceraia

    Wat lezen we toch allemaal de dag van vandaag ? Naar mijn gevoel uitsluitend omdat criminelen, van welke aard dan ook, weten dat ze in België met alles weg kunnen. Totale traffeloosheid, en als er dan toch iemand gestraft wordt is het om te lachen.

Lees meer