Virgil Abloh stelt collectie voor in IKEA (archiefbeeld).
Ikea Virgil Abloh stelt collectie voor in IKEA (archiefbeeld).

Ook aan IKEA Wilrijk staan tientallen mensen urenlang voor opening aan te schuiven voor nieuwe collectie Virgil Abloh

Tientallen shoppers stonden donderdagochtend al urenlang te wachten voor de opening van meubelzaak IKEA in Wilrijk. IKEA lanceerde om tien uur namelijk de nieuwe collectie van Virgil Abloh, de artistieke directeur van Louis Vuitton Men. In Zaventem gingen de superfans nog een stapje verder, vier Brusselaars brachten daar de nacht door om donderdagochtend als eerste de winkel binnen te mogen.

De nieuwe collectie MARKERAD, stijlvolle tafels, stoelen en andere meubels van Virgil Abloh, wordt systematisch gelanceerd in IKEA’s over de hele wereld, met dolle taferelen en files aan winkels tot gevolg. Donderdagochtend waren onder andere Zaventem en Wilrijk aan de beurt. Woensdag raakte al bekend dat vier jonge Brusselaars de nacht gingen doorbrengen aan IKEA om donderdagochtend als eerste binnen te mogen.

Donderdag rond acht uur in Wilrijk dan, twee uur voor de opening van de winkel, werden ook al rijen met tientallen mensen gespot die stonden te wachten om als eerste de collectie te bewonderen. IKEA heeft in alle winkels waar de collectie voorgesteld wordt, extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de stormloop.

Donderdagochtend ontstonden er korte files op de A12 in twee richtingen ter hoogte van IKEA. “Maar geen bijzonderheden”, klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum. “De A12 tussen Antwerpen en Brussel is elke ochtend druk bezet op weekdagen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer