Trainers van Inter Milaan komen Antwerpse jeugd voetballes geven (en Radja is er misschien ook bij)

Van 1 tot en met 5 juli vindt het tweede Inter Academy Camp plaats op de Wilrijkse Pleinen. In een video op de website van Inter Academy moedigt Inter (Milaan)-speler Radja Nainggolan de kinderen alvast aan om zich in te schrijven voor het vijfdaagse trainingskamp met Italiaanse trainers van Inter.

Inter Academy Camp
Inter Academy Camp Antwerp Inter Academy Camp

Het Inter Academy Camp is een trainingskamp voor kinderen van 5 tot 16 jaar, voor zowel recreatieve voetballers als kinderen van de elite (het hoogste niveau van jeugdspelers in België). “De groepen worden ingedeeld op niveau, en elk kind zal ook training krijgen van een Italiaanse trainer van Inter”, aldus Dean Pynaerts, mede-organisator van het kamp. “Deze trainers zijn van absoluut topniveau en fulltime in dienst van Inter, en zullen de trainingen in Wilrijk sportief in goede banen leiden. Zo willen we de Italiaanse Inter-filosofie meegeven aan de kinderen.” De Italianen worden bijgestaan door Belgische trainers, die onder andere het Engels zullen vertalen. 

Het is de tweede keer dat Inter een Academy Camp organiseert in Wilrijk. Vorig jaar waren er 110 kinderen ingeschreven, en kwamen er vier trainers van Inter mee. Nu zullen dat er vijf zijn, omdat het Antwerpse kamp een van de grootste van Europa blijkt te zijn. Of Radja ‘himself’ ook een dag aanwezig zal zijn om te kinderen aan te moedigen, is nog niet geweten. 

Inschrijven kan via www.interacademycamp.be

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer