Lokale Politie Antwerpen

Woningen urenlang ontruimd door gaslek in kelder

Verschillende buurtbewoners zijn woensdagavond uit hun huis gehaald voor een gaslek in een kelder in de Sint-Sebastiaanstraat in Wilrijk. Pas zes uur later kon de kelder volledig veilig gemaakt worden door de brandweer en mocht iedereen weer naar huis. Niemand raakte gewond.

Iets na vijf uur woensdagavond kwam de melding van een gaslek binnen bij de hulpdiensten. Er werd meteen een perimeter ingesteld aan de Sint-Sebastiaanstraat en de overburen van de betrokken woning kregen het advies zich naar achteren in hun woning te verplaatsen. De straat werd afgesloten tussen de Jules Moretuslei en de Sint-Bavostraat, de buurtbewoners werden geëvacueerd en konden terecht bij vrienden of familie.

De verluchtingswerkzaamheden van de brandweer duurden langer dan verwacht. Rond elf uur pas kwam de melding dat de perimeter verkleind werd tot aan de betrokken woning. Er was geen acuut gevaar meer en de brandweer bleef de situatie op de voet volgen. De geëvacueerde bewoners mochten terug huiswaarts keren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer