4 Typische Chinese taferelen in de carnavalsstoet. China kent nu het jaar van de aap.
DJP Typische Chinese taferelen in de carnavalsstoet. China kent nu het jaar van de aap.

Chinese artiesten verwennen toeschouwers in carnavalsstoet

Door de Zwevezeelse straten trok gisteren voor de 48ste keer een kleurrijke carnavalsstoet uit. Duizenden mensen langs het parcours genoten van een mooie stoet, met als speciaal toetje een groep Chinese artiesten.

In het eerste deel van de stoet zetten vooral de KLJ-groepen uit Ruiselede, Ardooie, Ruddervoorde en Wingene de toon. Bij de Zwevezeelse chirojongens passeerden Sjakie en de chocoladefabriek, Speletubbies, Ghostbusters, Daltons, Bowling X-treme en zelfs de Couckebak van Marc Coucke de revue. Bij de chiromeisjes vonden we Roodkapjes, de 3 Biggetjes, het Rad van Fortuin, de Tiptiens en een yoghurtpot. Links Van Voorn bracht The Addams Family naar Zwevezele. De Chiromina's vonden inspiratie bij de Dia de los Muertos, de Dag van de Doden.


't Zot Kliekske kreeg de persprijs voor hun eendjeskraam met levensgrote eendjes. Een van de mooiste wagens - met als thema Mary Poppins - was van de Hubertboys, de winnaars van de vijf vorige jaren.

4
DJP

Chinees Nieuwjaar

Heel uitzonderlijk in de stoet was een groep Chinese artiesten uit Shanghai. Ze waren zaterdag in Brussel te gast in een parade voor het Chinees Nieuwjaar en door de goede banden van Wingene met de Chinese stad Yuepu Town, nabij Shanghai, kwamen de artiesten de carnavalsstoet opluisteren. Zelf trokken ze ook grote ogen bij al die andere praalwagens en ze genoten dan ook met volle teugen van de Zwevezeelse carnavalssfeer.


Aan het slot van de stoet genoten prins Thiemo en zijn roosje Heidi van de aandacht op de prinsenwagen, samen met de jeugdprins en zijn roosje.


Na de stoet barstte het feest in Zwevezele pas echt los, tot vroeg in de morgen. In de feesttent was het nagenieten met Sam Gooris en zijn echtgenote Kelly Pfaff achter de draaitafel. (DJP)

4 De Dag van de Doden werd uitgebeeld door de Chiromina's.
DJP De Dag van de Doden werd uitgebeeld door de Chiromina's.
4 De Hubertboys bouwden een praalwagen rond Mary Poppins.
DJP De Hubertboys bouwden een praalwagen rond Mary Poppins.

Lees meer