de zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk
Lieven Samyn de zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk

Een achtkoppige drugsbende riskeert tot drie jaar cel voor grootschalige verkoop

Een achtkoppige drugsbende uit Roeselare en Izegem moesten zich maandagmorgen verantwoorden op de rechtbank in Kortrijk voor een grootschalige verkoop van drugs, voornamelijk cocaïne en speed. Het kopstuk riskeert drie jaar cel, in totaal zouden ze voor zo’n 300.000 euro verkocht hebben.

De politie kwam de drugsbende in 2017 op het spoor nadat hen info was doorgespeeld dat op grote schaal drugs werd verkocht vanuit een appartement in Roeselare. Huiszoekingen op 14 en 15 maart vorig jaar leverden resultaat op. De politie vond grote hoeveelheden drugs en cash geld. Spilfiguur in de zaak is Windy S. (37) uit Roeselare. “Hij verdeelde een heerste”, zei de openbare aanklager. “Hij kocht grote hoeveelheden tot zelfs één kilo cocaïne aan en verspreidde dat nadien.” Volgens het openbaar ministerie verkocht de bende al sinds 2016 op grote schaal drugs in Roeselare. Voor de spilfiguur vraagt het openbaar ministerie een verbeurdverklaring van maar liefst 180.000 euro vermogenswinst. Allemaal betwisten ze de grote omvang van verkoop en winsten uit de verkoop die het openbaar ministerie stelt. “Ze zijn allemaal drugsverslaafd en gebruikten zelf enorme hoeveelheden aan drugs”, pleitte één van hun advocaten. Enkelen van hen rolden in de drugshandel nadat ze ontslagen waren op hun werk en zonder inkomsten zaten. Alle advocaten vragen om de verbeurdverklaringen naar beneden te brengen. De gevangenisstraffen die de bende riskeert variëren van 15 maanden tot drie jaar cel. vonnis op 22 juli. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer