De man kwam voor in de rechtbank van Brugge.
JHM De man kwam voor in de rechtbank van Brugge.

Man wordt uit asielcentrum gezet maar leeft zich eerst met kabel uit op slachtoffer

Een meerderjarige asielzoeker riskeert bij de Brugse strafrechter 6 maanden cel na een vechtpartij in het asielcentrum van Wingene op 9 februari vorig jaar. 

Die dag had A.N. te horen gekregen dat hij ’s anderendaags zou worden overgeplaatst naar het centrum van Sint-Niklaas na aanhoudende problemen. De man had er meermaals moeilijkheden gehad met andere bewoners. Hij pikte dat niet en beschuldigde een van die andere bewoners ervan de oorzaak van zijn gedwongen verhuis te zijn. “Daarom wou hij zijn geschil uitvechten en trok naar het paviljoen gewapend met een kabel”, sprak de procureur. “Een begeleider wou hem nog tegenhouden maar dat lukte niet. Binnen trok hij naar de keuken en voor de ogen van enkele kinderen begon hij het slachtoffer te slaan met de kabel.” Pas na enige tijd kon A.N. door de begeleiders en andere bewoners overmeesterd worden. Hij riskeert nu 6 maanden cel. De man vindt op zijn beurt dat hij zelf gepest is geweest in het centrum. Vonnis op 25 juni.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer