Buurgemeente Pittem heeft al langer een bufferbekken, maar nu krijgt ook Zwevezele er een.
DJP Buurgemeente Pittem heeft al langer een bufferbekken, maar nu krijgt ook Zwevezele er een.

Provincie koopt 2,5 hectare voor aanleg bufferbekken

De provincie koopt 2,5 hectare grond in de Willemstraat in Zwevezele om een bufferbekken aan te leggen. Daarmee wil het eventuele wateroverlast in de Wingense deelgemeente en Oostkamp tegengaan. 

“In dit gebied zullen we met de provincie een gecontroleerd overstromingsgebied en bufferbekken aanleggen aan de Ringbeek, in de Willemstraat”, vertelt provincieraadslid Simon Bekaert (sp.a.). “In Zwevezele heeft de overvloedige regen in 2016 beken doen overstromen en enkele straten blank gezet. Met de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied langs de Ringbeek willen we toekomstige wateroverlast in Zwevezele en Oostkamp tegengaan. Landbouwers zullen ook water uit het bufferbekken kunnen putten voor hun akkerbouw.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer