2 Enzo Ide die al twee weken in coma ligt.
Photo News Enzo Ide die al twee weken in coma ligt.

Racepiloot en zoon (28) van topindustrieel Joris Ide in coma na ongelukkige val

Enzo Ide (28), de zoon van topindustrieel Joris Ide uit Zwevezele ligt al twee weken in het ziekenhuis in een coma. Dat bevestigt advocaat Stijn Verbist in naam van de familie. Wellicht schoof hij in zijn woning ongelukkig onderuit en viel op het achterhoofd. “We hopen allen op een gestaag en snel herstel”, aldus Verbist.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was de echtgenote van Enzo Ide die hem op 13 augustus ’s namiddags in een verwarde toestand thuis aantrof. Een MUG-team snelde ter plaatse en diende de eerste zorgen toe. Daarna werd hij eerst naar het ziekenhuis van Torhout gebracht, vervolgens naar het AZ in Brugge. Ide bleek interne bloedingen in het hoofd te hebben opgelopen en ging onder het mes. “De operaties verliepen goed maar om de druk op de hersenen te verlichten, wordt hij nog in een kunstmatige coma gehouden”, aldus Stijn Verbist. “We hopen dat hij binnenkort opnieuw bij bewustzijn is en goed kan herstellen. Maar dat is voor iedereen bang afwachten. We zijn uiteraard erg ongerust.”

Enzo Ide is de enige zoon van Joris Ide. Hij is met een 63e plaats in de ranking van De Rijkste Belgen een van de topindustriëlen van ons land. Hij is zaakvoerder van de gelijknamige firma in stalen platen en investeerder in vastgoed en luxeproducten zoals jachtgeweren en horloges. Zoon Enzo is in de buitenwereld vooral bekend als racepiloot. Hij heeft onder meer de 24 Uren van Zolder en de Blancpain GT Sprint al op zijn palmares. In 2018 maakte hij de overstap van het circuit naar de rallycross.

2 Enzo Ide maakte in 2018 de overstap van het circuit naar de rallycross met een Audi.
Johan Dingenen Enzo Ide maakte in 2018 de overstap van het circuit naar de rallycross met een Audi.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrick zomaar

    we hopen het allerbeste voor enzo en de familie alvast sterkte medewerkers bedrijf joris

  • Sjonny Martero

    Rijk of niet rijk. Gezondheid is de grootste rijkdom.

Lees meer