3 Urbex Explore verkent de leegstaande sportzaak in Zwevezele
Urbex Explore Urbex Explore verkent de leegstaande sportzaak in Zwevezele

Urban Explorers dringen binnen in leegstaand winkelcomplex in Zwevezele: “Er ligt hier voor duizenden euro’s aan sportkleren en ander materiaal”

Een groepje urban explorers heeft zondag een filmpje gedeeld van een bezoek aan het leegstaande Urpa-winkelcentrum in Zwevezele. Ze doolden er rond in het magazijn en in de voormalige winkelruimtes en waren verbaasd over de enorme hoeveelheden sportmateriaal en schoenen die er nog liggen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Urbex Explore is een groepje Nederlandse vloggers dat wekelijks verlaten locaties in Nederland of België in beeld brengt. Zo gingen ze al eens op verkenning in de leegstaande energiecentrale in het Genkse Langerlo en ook de de verlaten gebouwen van KU Leuven op de Hertogensite in Leuven kent geen geheimen meer voor de avonturiers. Hoe ze op het spoor kwamen van het voormalige winkelcentrum in Zwevezele is niet duidelijk. In het begin van het filmpje legt ‘presentator’ Davy Podrabsky uit dat alle spullen nog in het winkelcentrum aanwezig zouden moeten zijn, en dat blijkt ook te kloppen. Hoe ze er zijn binnen geraakt is niet duidelijk. De urban explorers vinden honderden ski’s en ander wintersportmateriaal, maar ook enorme hoeveelheden sportschoenen en sportkledij. “Alles is nog in prima staat”, klinkt het verbaasd. “Superraar dat iemand dit zomaar achterlaat. Alles wat hier ooit te koop was, is gewoon achtergelaten. Er staat hier voor duizenden euro’s aan materiaal. Alle schappen staan nog vol.”

3 Urbex Explore verkent de leegstaande sportzaak in Zwevezele.
Urbex Explore Urbex Explore verkent de leegstaande sportzaak in Zwevezele.

Niks meegenomen

Dat is opmerkelijk, want Urpa in de Bruggestraat in Zwevezele staat al bijna tien jaar leeg. Of het pand bewoond is, is niet duidelijk, al vinden de urban explorers op het einde van het filmpje wel duidelijke sporen van bewoning. Niet onbelangrijk is dat Podrabsky en zijn kameraden bewust alles ongemoeid laten. Ze filmen louter en nemen nooit iets mee of maken niets stuk. Al is het feit dat ze zich toegang verschaffen tot de leegstaande gebouwen daarom niet minder onrechtmatig. Eerder werden ze tijdens een van hun ‘uitstapjes’ al eens gevat, maar toen kwamen ze er met een waarschuwing van af. 

3 Een rek vol skilatten.
Urbex Explore Een rek vol skilatten.

Lees meer