Inwoners van gemeenten aangesloten bij afvalintercommunale Mirom mogen straks meer in hun PMD-zak steken.
RV Inwoners van gemeenten aangesloten bij afvalintercommunale Mirom mogen straks meer in hun PMD-zak steken.

Wat mag er vanaf 1 juni in de PMD-zak?

Vanaf 1 juni mogen de inwoners van Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Menen, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wervik, Wevelgem, Wingene en Zonnebeke, allen aangesloten bij afvalintercommunale Mirom, meer in hun blauwe PMD-zak steken. Hierdoor zou er jaarlijks gemiddeld acht kilogram minder afval per persoon in de witte restafvalzak verdwijnen. Maar wat mag er straks nu in die blauwe zak?

Tot nu toe was de PMD-zak voorbehouden voor plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons, maar vanaf 1 juni mag je ook alle lege plastic verpakkingen in de blauwe zak steken. Denk maar aan yoghurtpotjes, botervlootjes, fruitbakjes, bloempotjes, tubes en plastic zakjes. Ook folies mogen in de blauwe zak. Mirom benadrukt wel dat je geen verpakkingen in elkaar mag steken en dat verpakkingen die bestaan uit verschillende soorten plastic, zoals een bakje van vlees met folie, uit elkaar moeten gehaald worden. Verpakkingen die giftige of bijtende producten bevat hebben, met een grotere inhoud dan acht liter, met een kindveilige sluiting, van motorolie, pesticiden en siliconentubes, piepschuim en andere plastic voorwerpen, zoals plastic emmers, regenponcho’s, regenlaarzen... mogen nog altijd niet in de PMD-zak. De blauwe zak verandert ook van opdruk, maar de huidige zakken blijven bruikbaar. De ophaaldagen veranderen niet.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer