Het nieuwe concept voor het ontmoetingsmoment bracht onmiddellijk de massa op de been.
RV Het nieuwe concept voor het ontmoetingsmoment bracht onmiddellijk de massa op de been.

Wingene bezorgt recordaantal nieuwe inwoners warm welkom

Meer dan honderd nieuwe inwoners kwamen zondag naar het ontmoetingsmoment in hun nieuwe gemeente. Ze kregen er een virtuele rondleiding door Wingene, konden een praatje slaan met het gemeentebestuur en de andere nieuwe inwoners.

“We hebben het concept aangepast. De nadruk ligt nu vooral op de verwelkoming en op elkaar beter leren kennen”, zegt schepen van Communicatie en Participatiebeleid Brecht Warnez (CD&V). “Het ontmoetingsmoment straalt nu uit waar onze gemeente voor staat: een mooie, warme plek om te leven, te ontspannen, te ondernemen,... en bleek meteen een schot in de roos.”

Wingene telt nu 14.319 inwoners. “Elk jaar komen honderden nieuwe inwoners zich inschrijven. We vinden het belangrijk dat ze zich hier vanaf de eerste dag welkom voelen”, gaat Warnez verder. De gemeente ontwikkelde daarvoor het ‘welkom thuis – huisje’, een kartonnen doosje met daarin wat informatie en enkele fijne attenties. “De primeur was voor de nieuwe inwoners op het ontmoetingsmoment, maar vanaf nu krijgt elke nieuwe inwoner er eentje wanneer hij zich komt inschrijven”, besluit de schepen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer