2 Het kruispunt van de Herentalsebaan met de Hofstraat en Vogelzang na de aanpassingswerken. Het nieuwe fietspad is rechtgetrokken en ligt ook ter hoogte van de zijstraten vrijliggend van de rijweg.
Agentschap Wegen en Verkeer Het kruispunt van de Herentalsebaan met de Hofstraat en Vogelzang na de aanpassingswerken. Het nieuwe fietspad is rechtgetrokken en ligt ook ter hoogte van de zijstraten vrijliggend van de rijweg.

Binnenkort veiliger fietsen langs Herentalsebaan dankzij rechttrekken fietspaden

Het bochtige parcours aan de kruispunten vanaf de Hofstraat tot en met de Welkomstraat wordt rechtgetrokken. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) pakt vanaf 23 april de fietspaden aan langs de Herentalsebaan. Na de werken moeten fietsers zich veiliger kunnen verplaatsen.

Het vrijliggend fietspad buigt op de kruispunten met de Herentalsebaan momenteel af en komt daar vlak tegen de rijweg te liggen.De ombuiging wordt weggehaald, zodat fietsers langs de Herentalsebaan steeds rechtdoor kunnen rijden. Zo zijn fietsers ook beter zichtbaar voor afslaande autobestuurders. De vrijgekomen ruimte tussen het fietspad en de rijweg wordt ingevuld met nieuwe groenzones.

“Tijdens de aanpassingen aan de fietspaden verbeteren we bovendien ook enkele oversteekplaatsen voor voetgangers. Aan de meeste kruispunten verwijderen we één zebrapad over de Herentalsebaan en beveiligen het andere met een middeneiland, zodat voetgangers steeds aan één kant van het kruispunt de Herentalsebaan kunnen oversteken,” klinkt het bij het Agentschap.

Planning

De werken beginnen op dinsdag 23 april (na de paasvakantie) en duren ongeveer 3 maanden. “We werken alle dagen van 6 tot 22 uur, behalve op zondag. We pakken 2 tot 4 zones tegelijkertijd aan, maar werken wel steeds maar aan één zijde van de Herentalsebaan. We beginnen met het opbreken van enkele van de verharde middeneilanden, zodat verkeer tijdens de verdere werken plaatselijk over de middenberm langs de werfzone kan rijden.” Op de Herentalsebaan zal er altijd doorgang zijn voor alle weggebruikers.

Huisvuil

Het huisvuil wordt tijdens de werken gewoon opgehaald. Als de vuilniswagen door de werken niet tot voor je deur kan komen, verzamelt de aannemer het afval op een plaats buiten de werfzone waar de vuilniswagen wel kan komen. De bussen van De Lijn blijven tijdens de werken hun normale dienstregeling volgen. Als een bushalte in de werfzone valt, wordt deze tijdelijke enkele meters opgeschoven tot buiten de werfzone.

2 Het kruispunt van de Herentalsebaan met de Hofstraat en Vogelzang zoals het vandaag is, met fietspaden die naar de rijweg buigen ter hoogte van de zijstraten.
Agentschap Wegen en Verkeer Het kruispunt van de Herentalsebaan met de Hofstraat en Vogelzang zoals het vandaag is, met fietspaden die naar de rijweg buigen ter hoogte van de zijstraten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer