3 Jan Van Roy achter de draaitafels van Dirty Rabbit in Antwerpen.
Klaas De Scheirder Jan Van Roy achter de draaitafels van Dirty Rabbit in Antwerpen.

DJ Jan V. sluit zondagavond Moose Bar af op Tomorrowland: “Het zal er ‘boenk op’ moeten zijn”

Hij staat al 25 jaar achter de draaitafels, maar komend weekend beleeft DJ Jan V. misschien wel zijn grootste moment uit zijn carrière: hij krijgt de eer om Tomorrowland in Boom mee af te sluiten op de stage van de Moose Bar. “Het moet en zal één groot feest worden”, lacht de allround-dj uit Wommelgem die in tal van Antwerpse clubs actief was.

Jan Van Roy, zoals DJ Jan V. in het echte leven heet, nam meer dan 25 jaar geleden voor het eerst plaats achter de draaitafels. En al snel met enorm succes: zo mocht hij draaien bij Radio Contact en Topradio Antwerpen en in talloze clubs als Missing Link, café De Prof, Red & Blue, Café d’Anvers, de Absinthbar of The Dirty Rabbit. Ook in de Noorderkempen maakte hij naam als dj in het vroegere ’t Verschil of feestzaal Le Cirq in Hoogstraten. “Tomorrowland stond nog op mijn bucketlist, dus ik ben enorm tevreden dat ik die kans nu krijg”, lacht Jan Van Roy. “Toch wel een beetje een bekroning na meer dan 25 jaar plaatjes draaien.”

Als volgende zondag tijdens pakweg ‘You never walk alone’ iedereen in de Moose Bar uit volle borst meezingt, dan weet ik dat ik weer kippenvel zal krijgen. En daarvoor doen we het

Moose Bar

De après-skibar Moose Bar is een idee van discotheek Versuz en vond ondertussen in tal van grote steden plaats en maakte vorig jaar met succes zijn intrede op Tomorrowland. Op zondag 21 juli krijgt DJ Jan V. de eer om de stage af te sluiten vanaf 22 uur. “Dat ik als laatste de boel mag sluiten, maakt het plaatje helemaal compleet”, zegt Jan Van Roy. “Ik besef ook dat het er dan wel ‘boenk’ moet op zijn.” 

Soms wordt er nogal lacherig gedaan over de Moose Bar omdat daar ook zelfs de Romeo’s hun opwachting maken. “Maar de sfeer is er enorm”, vertelt dj Jan V. “Het is compleet iets anders dan de andere podia op Tomorrowland, maar de stage staat wel bomvol. Een uitdaging dus om iedereen op de dansvloer te krijgen én te houden. Het is voor mij als dj misschien wel een van de meest vermoeiende sets om te spelen (lacht). Een unieke ervaring. Dat staat vast. Het leuke aan zo’n set is dat je compleet uiteenlopende muziekgenres kan draaien.

Papa van twee

DJ Jan V. vertelde vier jaar geleden in een interview dat hij veertig ging worden en ook papa. Hij zou het rustiger aan gaan doen. Ondertussen is hij voor de tweede keer papa geworden, maar het draaien kan hij nog niet missen. “Dat rustiger aan doen, is inderdaad niet helemaal gelukt”, lacht Jan. “Maar mijn vrouw steunt me ten volle en dat is uiteraard ook belangrijk. Want muziek draaien is vooral nachtwerk uiteraard. Ik merk wel dat het recupereren moeilijker wordt, maar dat zal de combinatie zijn van ouder worden én twee kinderen hebben (lacht). Muziekdraaien, het blijft een hobby die misschien een beetje uit de hand gelopen is. Maar zolang we het graag doen, wil ik mensen blijven doen bewegen op de dansvloer. En als volgende zondag tijdens pakweg ‘You never walk alone’ iedereen in de Moose Bar uit volle borst meezingt, dan weet ik dat ik weer kippenvel zal krijgen. En daarvoor doen we het: mensen laten genieten. Mensen plezier laten maken. Mensen uit de bol doen gaan. Zondag geven we er alvast een lap op.”

3 Jan Van Roy achter de draaitafels van Dirty Rabbit in Antwerpen.
Klaas De Scheirder Jan Van Roy achter de draaitafels van Dirty Rabbit in Antwerpen.
3 Jan Van Roy achter de draaitafels van Dirty Rabbit in Antwerpen.
Klaas De Scheirder Jan Van Roy achter de draaitafels van Dirty Rabbit in Antwerpen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer