PZ Antwerpen

Dronken bestuurder rijdt met gierende banden vlak bij school

De verkeerspolitie heeft dinsdag opnieuw een controle gehouden op asociaal rijgedrag in de regio. De actie werd onder de naam REGO gehouden. Elf voertuigen reden tegen de rijrichting in. Achttien bestuurders waren met hun telefoon bezig terwijl ze aan het rijden waren. Vier bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. Verder waren er nog een aantal andere verkeersovertredingen.

Aan de Luitenant Lippenslaan in Deurne werd een motorfiets opgemerkt die met een onaangepaste snelheid tussen het andere verkeer door laveerde. Hij spoorde andere bestuurders ook aan om sneller te gaan rijden door te gaan bumperkleven. De motorrijder werd uit het verkeer gehaald en voor zijn onaangepast rijgedrag geverbaliseerd.

Bijna accident

Net na een controle aan de Ruggeveldlaan hoorde één van de anonieme patrouilles een auto met gierende banden vertrekken. Geschrokken omstaanders wezen het voertuig na waardoor het iets verderop aan de Venneborglaan door de politie opgemerkt kon worden. Ze zagen hoe de bestuurder vanaf de rotonde aan de Alfons Schneiderlaan zijn snelheid aanzienlijk opdreef. De auto draaide, opnieuw met gierende banden, de Paulus Beyestraat in. Zonder twijfel maakte de bestuurder daarbij gebruik van de handrem om het manoeuvre uit te voeren. Op vijftig meter van een school draaide de man zijn voertuig om en vertrok opnieuw al slippend en rakelings langs het anonieme politievoertuig. Wat verder is het voertuig gestopt. De bestuurder legde een positieve ademtest én drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingehouden.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ALBERT FLAMENT

    15dagen maar allee serieus

Lees meer