PZ Antwerpen

Geseinde motorrijder met ingetrokken rijbewijs rijdt onder invloed

In de omgeving van het Eilandje heeft het politiewijkteam in de nacht van zaterdag op zondag een verkeerscontrole gedaan. Daarbij was er extra aandacht voor alcohol en drugs. Er werden 65 auto’s tegengehouden waarvan de bestuurder een samplingtest moest afleggen. Er waren ook patrouilles die zich verplaatsten in de omgeving van het Eilandje. Ook zij hebben verschillende vaststellingen gedaan.

Er werden vier rijbewijzen ingetrokken voor alcohol in het verkeer, twee keer werd een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van drugs, een Nederlander die onder invloed van alcohol reed, zag zijn wagen ingehouden worden. Hij kon zijn boete van 578 euro niet onmiddellijk betalen.

Eén leerling-bestuurder volgde de regels niet met betrekking tot het voorlopig rijbewijs, er was één bestuurder van een bromfiets die geen helm droeg, één bestuurder werd beboet omdat hij het rode verkeerslicht negeerde.

Er was ook één bestuurder die een onmiddellijke inning kreeg voor overdreven snelheid, één bestuurder had geen geldig rijbewijs op zak, dertien wagens stonden verkeerd geparkeerd en kregen een boete, twee auto’s werden getakeld omdat ze hinderlijk geparkeerd stonden.

Eén bestuurder had zijn veiligheidsgordel niet om, zeven auto’s gebruikten de busstrook als parkeerstrook en één wagen auto had geen geldige keuring.

Een motorrijder die positief testte voor drugs en alcohol had al een ingetrokken rijbewijs voor twee jaar en een half. Hij stond ook nog geseind voor voorlopige aanhouding tot er een beslissing was van de strafuitvoeringsrechtbank. Het parket besliste om de man aan te houden.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erik bernard

    Goede actie, zo moet het. Een pluim voor de Antwerpse politie.

Lees meer