Carmen van Pul en haar man John van der Heijden en hun zoontje Dyami.
Benoit De Freine Carmen van Pul en haar man John van der Heijden en hun zoontje Dyami.

Koppel start muziekbeleving voor kinderen met beperking

Door hun passie voor de indianencultuur en muziek ontdekten Carmen Van Pul en haar man John Van Der Heijden uit Wommelgem dat zachte klanten een therapeutisch effect hebben op kinderen met een beperking. Daarom start het koppel met Indyami Project Klankbeleving voor Specials. 

Indyami Project Klankbeleving voor Specials, zo heet het nieuwe project van Carmen Van Pul en haar man John Van Der Heijden uit Wommelgem. Vanaf 21 september zullen ze om de twee maanden speciale sessies organiseren waarbij ook andere kinderen met een beperking kunnen genieten van de klanken.

“De bedoeling is dat wel een hele dag inrichten voor kinderen met een motorische of mentale beperking. Later willen we ook kinderen met autisme welkom heten bij ons project”, vertelt Carmen. 

Didgeridoo

Het gezin trekt vaak naar het zorghotel in De Panne met hun zoontje Dyami en het was daar dat Carmen en John hun instrumenten bovenhaalden en begonnen te spelen. “We merkten dat de kinderen heel positief reageerden om de zachte klanken van bijvoorbeeld een didgeridoo. Zo was er een kindje dat last had van spasmes en gedurende de hele sessie ontspande. Andere kinderen krijgen dan weer meer energie”, gaat Carmen verder.

Voor alle duidelijkheid, het Indyami Project Klankbeleving voor Specials is geen muziekkamp. “Wij kunnen geen notenlezen en maken ook geen muziek. Het gaat puur om de klanken en de interactie van de kinderen”, aldus Carmen. 

De startdag van het nieuwe project gaat door op 21 september in de Speelhoeve in Vremde. Er is plaats voor twintig gezinnen. Wie meer informatie wil kan terecht op de website www.walkinbalance.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer