Regina Pacis aan de Boechoutsesteenweg in Hove (archiefbeeld).
Benoit de Freine Regina Pacis aan de Boechoutsesteenweg in Hove (archiefbeeld).

Mortselse, Edegemse, Hovese en Lintse scholen steunen Rode Neuzen Dag

Ook de scholen van Mortsel, Edegem, Lint en Hove springen in de bres voor Rode Neuzen Dag, de goede doelactie van VTM, Qmusic, Het Laatste Nieuws en Belfius. De actie zet dit jaar in op het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren in Vlaanderen.

Met het concept ‘Rode Neuzen School’ willen de organisatoren achter de goede doelactie dit jaar zoveel mogelijk Vlaamse scholen aanspreken. Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar tot eind november zullen meer dan duizend ingeschreven scholen in Vlaanderen hun steentje bijdragen voor het goede doel. Een oproep die ook in Mortsel, Edegem, Hove en Lint niet onbeantwoord is gebleven.

“Mijn collega-leerlingenbegeleiders en ik merken dat er een toenemend aantal leerlingen nood heeft aan ondersteuning op psychologisch vlak, daarom neemt onze school deel aan de actie”, zegt Kelly Van de Venne van het Koninklijk Atheneum Mortsel. “Elk jaar houden we op de vrijdag van de herfstvakantie een projectdag in het ruime kader van gezondheid. Die projectdag kan volgend schooljaar perfect aansluiten bij Rode Neuzen.”

Naast het Atheneum nemen ook basisschool De Bolsters, vrije basisschool De Tandem en het GTI deel aan Rode Neuzen in Mortsel. Edegem vaardigt technisch atheneum Da Vinci af, de Vrije Lagere School, ’t Kofschip en De Link. De eer van Hove wordt hooggehouden door ’t Groen Schooltje en Regina Pacis. Voor Lint nemen de Gemeentelijke Basisschool en vrije basisschool Mater Christi deel.

Over de concrete acties wordt nog niet gecommuniceerd door de deelnemende scholen. Scholen kunnen zich nog steeds inschrijven via deze link.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer