Werken P+R Wommelgem
Agentschap Wegen en Verkeer Werken P+R Wommelgem

Op- en afrit P+R Wommelgem wordt veiliger na werken

Tijdens de laatste week van april zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee dagen werken uitvoeren ter hoogte van de P+R-parking in Wommelgem. Op de Autolei (R11) wordt er dan lokaal één rijstrook ingenomen.

Het Park and Ride (P+R)-terrein in Wommelgem beschikt momenteel over een aparte in- en uitrit die allebei uitkomen op de rotonde van de Autolei. Verkeer dat de P+R wil uitrijden richting R11 naar Wommelgem/Mortsel, moet nu te kort bij de oprit naar de E313 de eerste rijstrook dwarsen. Om de verkeersveiligheid aan de rotonde te verbeteren, zal AWV de uitrit van de parking afsluiten en zal het in-en uitrijden in de toekomst enkel nog plaatsvinden ter hoogte van de huidige inrit, verder van de oprit naar de E313. Om dit mogelijk te maken moet de inrit eerst aangepast en verbreed worden.

Beperkte hinder

Momenteel zijn de werken voorzien op donderdag 2 en vrijdag 3 mei, maar deze planning hangt af van het weer. Tijdens de werken wordt op de rotonde van de Autolei één rijstrook ingenomen ter hoogte van het P+R-terrein. De parking en Fruitmarkt Cools blijven tijdens de werken steeds bereikbaar, maar enkel via de uitrit. Fietsers en voetgangers kunnen ter hoogte van de inrit tijdelijk niet passeren en volgen een korte omleiding over het parkeerterrein.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer