Sluipverkeer in de Pietingbaan.
Benoit De Freine Sluipverkeer in de Pietingbaan.

Pietingbaan dicht voor autoverkeer om sluipverkeer halt toe te roepen

De gemeente Borsbeek en Pidpa zijn op 11 juni gestart met de vernieuwing van de Schanslaan. Vooral in de eerste fase is de hinder voor Boechout groot. Dat zorgt ervoor dat heel wat bestuurders een alternatieve route volgen via de Pietingbaan. Die wordt nu afgesloten om het sluipverkeer een halt toe te roepen.

“Sinds de start van de werken merken zowel wij als de gemeente Wommelgem echter een toename van auto’s die de Pietingbaan als sluipweg van en naar de Herentalsebaan gebruiken. Dat zorgt voor een gevaarlijke situatie voor de buurtbewoners en de zachte weggebruikers”, klinkt het bij de gemeente Boechout. Om dat verkeer een halt toe te roepen heeft het bestuur van Wommelgem besloten om vanaf woensdag 18 juni de Pietingbaan af te sluiten ter hoogte van huisnummer 110.

Door deze maatregel zal het niet meer mogelijk zijn om vanaf de Herentalsebaan via de Pietingbaan naar Vremde te rijden, of omgekeerd. Automobilisten moeten de omleiding volgen. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon de Pietingbaan blijven gebruiken. 

De Leliebaan en de Populierenbaan zijn bereikbaar via de Herentalsebaan. De Broederlozestraat en Eggelstraat zijn bereikbaar via Vremde.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ian Vandenbossche

    Het moet toch mogelijk zijn om enkel voor inwoners van vremde en boechout toegang te geven tot de pietingbaan. Bvb bareel met automatische identiteitskaart controle, als dat op het containerpark kan, dan kan dat volgens mij ook op de openbare weg.

  • Ian Vandenbossche

    Zo worden de bewoners van vremde en boechout mee gestraft omdat de gemeente boechout er niet in slaagt om sluipverkeer buiten te houden.

Lees meer