Marc Colpaert

Praatcafé dementie stelt nieuwe wandeling voor

Het praatcafé dementie lichtstraal stelt een nieuwe belevingsgerichte wandeling voor personen met dementie voor. Dit type wandeling is volledig afgestemd op personen met dementie, en focust op de verschillende manieren om je zintuigen volledig de kost te geven tijdens een wandeling.

Met de eenvoudige tips en raad van experts is de brochure voor iedereen toegankelijk. In het praatcafé wordt eerst wat uitleg gegeven over de brochure. Bij mooi weer wordt de theorie vervolgens in de praktijk omgezet en kunnen de aanwezigen de wandeling uitproberen.

De wandeling is ongeveer vier kilometer lang en trekt langs verschillende rustpunten, zodat personen die moeilijk te been zijn ook af en toe in een rustige omgeving kunnen pauzeren. In elk rustpunt zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig en is de mogelijkheid om een drankje te nuttigen.

In de brochure vind je enkele historische weetjes, maar ook volkse verhalen over herkenbare aspecten van ieders leven. Daardoor nodigt elke plaats in deze belevingsgerichte wandeling uit om samen de neus, oren en ogen voluit de kost te geven.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer