Roger (tweede rij, derde van rechts) is de nieuwe voorzitter
Benoit De Freine Roger (tweede rij, derde van rechts) is de nieuwe voorzitter

Roger Van De Velde nieuwe voorzitter seniorenraad

Pas lid en al meteen verkozen tot voorzitter van de seniorenraad. Roger Van De Velde zal de komende zes jaar het adviesorgaan leiden. Donderdagnamiddag konden 18 stemgerechtigde leden hun stem uitbrengen om een nieuwe raad samen te stellen. Twee kandidaten dongen naar het voorzitterschap en Roger werd het uiteindelijk.

De seniorenraad is een adviesraad die het gemeentebestuur adviseert rond thema’s die senioren belangrijk vinden. Vijf organisaties konden leden afvaardigden en voor het eerst konden ook zeven niet-leden zich kandidaat stellen. “Dat zijn zeven geïnteresseerde burgers, zoals we ze noemen”, vertelt Herman Plasmans, seniorenconsulent. 

Roger Van de Velde volgt Plasmans op die op zijn beurt de functie van Maria Geeraerts had overgenomen. Geeraerts kon door een zware ziekte de rol van voorzitter niet meer op haar nemen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer