6 Geen explosieven, maar wel een doosje sigaren.
Marc De Roeck Geen explosieven, maar wel een doosje sigaren.

Verdacht pakket in Wok Time Restaurant blijkt na tussenkomst explosievenhond... doosje sigaren

De rotonde in Wommelgem is zaterdagavond eventjes afgesloten geweest na de vondst van een verdacht pakket in het Wok Time Restaurant. De eigenaars hadden zelf de politie verwittigd. Uiteindelijk bleek het om een doosje sigaren te gaan die in de koffer zat. 

“De eigenaars van het restaurant  hadden ons verwittigd nadat ze enkele personen het restaurant hadden zien binnenkomen en zonder iets te consumeren weer vertrokken waren”, zegt Johan Wonninck van de politiezone Minos. “Ze hadden daarbij wel een koffertje achtergelaten. We hebben voor de zekerheid het restaurant laten ontruimen en een perimeter ingesteld.” Omstreeks 20 uur werd de rotonde volgens een getuige weer vrijgegeven omdat er na een tussenkomst van de explosievenhond en DOVO niets verdacht werd aangetroffen.  Het bleken sigaren te zijn. 

Lifen, de uitbaatster van het restaurant, zegt dat ze eerst een man zag binnenkomen en nadien nog een tweede, maar dat die dan plots verdwenen. “Maar even later zagen we wel dat koffertje staan en dat betrouwden we toch niet helemaal en we verwittigden meteen de politie. We moeten ook aan onze klanten denken. Stel dat het iets gevaarlijk is: we zitten op dat moment wel met een vol restaurant. Gelukkig blijkt het uiteindelijk niets te zijn, maar het was toch even schrikken.” 

6 .
Marc De Roeck .
6 .
Marc De Roeck .
6 .
Marc De Roeck .
6 .
Marc De Roeck .
6 .
Marc De Roeck .

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer