Na de werken zal het kruispunt een gloednieuwe rotonde hebben.
Gemeente Wommelgem Na de werken zal het kruispunt een gloednieuwe rotonde hebben.

Werken nieuwe rotonde zorgen voor heel wat omleidingen: politie houdt controleacties

De werken aan de nieuwe rotonde aan het kruispunt van de Ternesselei met de Nijverheidsstraat en de Van Tichelenlei zorgen voor heel wat omleidingen. De politie controleert of bestuurders de omleidingen correct volgen.

Zowel in de omgeving van de Rollebeekstraat als in de Dasstraat hebben de werken aan de rotonde gewijzigde verkeerssituaties tot gevolg. De gemeente beseft dat dat niet altijd even aangenaam is, maar vraagt met drang de omleiding juist te volgen langs de hoofdwegen en de sluipwegen niet te belasten. De omgeving van de Rollebeekstraat is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Het gaat om een gedeelte van de Rollebeekstraat, de Moffenhoeve, de Van Asschestraat, de Rooseweg en de Schranshoevebaan. “Controles zijn de meest praktische manier om de veiligheid in de omliggende straten te verhogen en de hinder voor de omwonenden te beperken”, klinkt het bij de gemeente.

Bus 421 richting Berchem rijdt de Dasstraat in om vervolgens de Doornaardstraat in te slaan. Om dit op een veilige manier te kunnen laten verlopen is de Dasstraat en een stuk van de Ternesselei tot aan de Terstraetenweg enkelrichting geworden. Ook geldt er hier aan de linkerzijde een parkeerverbod. Deze maatregel blijft gelden tot het kruispunt weer opengaat. Die richtdatum is vrijdag 19 april.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer