Photo News

1.575 fietsers leenden vorig jaar een Blue-bike aan het station van Oudenaarde: “Een stijging met bijna de helft”

Het systeem van de Blue-bikes, leenfietsen die ter beschikking zijn aan het station van Oudenaarde, kent een stijgend succes. Vorig jaar zijn de blauwe fietsen 1.575 keer ontleend. “Dat is bijna de helft meer dan het jaar voordien”, becijfert mobiliteitsschepen Peter Simoens (Open Vld).

Al ongeveer vier jaar kan je ook aan het station van Oudenaarde een blauwe uitleenfiets vinden. De zogeheten Blue-bikes kan je huren via een automaat. Ze zorgen ervoor dat je na je treinreis gemakkelijk van het station op je eindbestemming geraakt, en terug. Ondertussen is het systeem al overal in België goed ingeburgerd. Onlangs werd de kaap van 20.000 gebruikers gerond. 

“Ook bij ons in Oudenaarde wint de blauwe fiets duidelijk aan populariteit”, zegt mobiliteitsschepen Peter Simoens (Open Vld). “Uit de cijfers van vorig jaar blijkt een stijging van maar liefst 46% in het aantal ritten, dus bijna de helft méér dan het jaar voordien. Oudenaarde doet het opmerkelijk beter dan het nationaal gemiddelde met een groei van ongeveer 25%. Het project Blue-bike kadert in onze globale mobiliteitsaanpak en biedt een gemakkelijk alternatief aan de vele bezoekers en pendelaars in Oudenaarde”, zegt de schepen.

Lees meer