Indoor dansenlessen geven mag voorlopig niet, dus trekt de dansschool volgende week naar buiten.
Studio Minne Indoor dansenlessen geven mag voorlopig niet, dus trekt de dansschool volgende week naar buiten.

Dansschool Minne danst vijf dagen in openlucht in Oudenaarde: “Elke leerling krijgt ruimte waarin hij kan bewegen”

Dansschool Studio Minne start op woensdag 20 mei met danslessen in openlucht. “We gaan vijf dagen dansen in groepen van maximaal 20 personen en passen ook ons programma aan”, zegt Liesbeth Minne. Het spektakel speelt zich af op een professionele dansvloer aan de Rode Los in Oudenaarde.

“Door gebruik te maken van een 135 vierkante meter grote dansvloer kan de afstand tussen de dansers gegarandeerd worden. De lesinhoud wordt ook licht gewijzigd: de leerlingen krijgen geen grondoefeningen en doen ook geen partnerwerk. Iedereen krijgt op de dansvloer ook een vaste ruimte waarbinnen hij of zij kan bewegen. Zowel de dansvloer, als de spiegels en barres worden tussen elke les door ontsmet.  De leerlingen zijn verplicht om tijdens de pauzes mondmaskers te dragen en tussen elke les zit een speling waardoor ze leerlingen uit een volgende groep niet kruisen”, legt Liesbeth Minne de aangepaste manier van werken uit. 

De 4- tot 7-jarigen  moeten wel nog eventjes geduld hebben. “Omdat het met de jongsten iets moeilijker is om de social distancing te kunnen garanderen, werken we in de heropstart en try-out enkel met leerlingen vanaf 8 jaar”, zegt Minne.

Lees meer