2 De toneelgroep viert hun twintigste verjaardag met een nieuwe voorstelling.
Ronny De Coster De toneelgroep viert hun twintigste verjaardag met een nieuwe voorstelling.

De Vagebonden vieren twintigste verjaardag met 'Pret in 't cabaret'

"En als we nu eens zelf een toneelstukje in mekaar zouden steken?", bedachten Steven Martens en Magda Dupont, nadat enkele koffietafels met optreden van één of ander gezelschap twintig jaar geleden toch niet de belangstelling en opbrengst brachten die de 'Bond van Grote Gezinnen' had gehoopt.

"Beiden hadden we in onze jeugd van het podium geproefd. Het blijspel 'Oom Sweet Oom' werd ons eerste stuk. En het is het begin geworden van een succesvol verhaal. Jaar na jaar hebben we een 1.700-tal mensen een ontspannende avond bezorgd met het verstand op nul. Toneel bij De Vagebonden, dat is alle dagelijkse zorgen even vergeten en genieten van de grappen en grollen van de plaatselijke vedetten", vertelt Magda.


"Na de algemene repetitie klinken we op de meestal goede, maar soms eens mindere prestatie, waarna we met volle vertrouwen uitkijken naar de eerste voorstelling op maandagnamiddag voor Ziekenzorg en derde leeftijd. En dan gaat het in rechte lijn naar de twee weekends met telkens drie opeenvolgende speeldagen met uitverkochte zalen", zegt Magda.

2 Zo zagen De Vagebonden er twintig jaar geleden uit.
Ronny De Coster Zo zagen De Vagebonden er twintig jaar geleden uit.

Speciaal

"Onze twintigste editie wordt alvast speciaal: we verlaten onze vertrouwde stek in de gemeentezaal die wordt omgeruild voor een feestlocatie aan de Waregemseweg 72 in Wortegem.


'Dolle pret in 't cabaret' heet de komische voorstelling, waarmee de Vagebonden hun twintigste verjaardag vieren. Het stuk gaat op maandag 27 november in première met een voorstelling voor ziekenzorg en derde leeftijd.


De overige opvoeringen vinden plaats op 1, 2, 3, 7, 8 en 9 december. Kaarten kosten 9 euro en zijn te bestellen bij Magda Dupont via 056/68 70 45 of magdadupont@hotmail.com.


(DCRB)

Lees meer