Arhieffoto Ronny De Coster

KBO Eine krijgt eerste proefopstelling voor veiliger schoolomgeving in Oudenaarde: “Bij goede evaluatie gaat dit naar alle scholen”

Er komt een proefopstelling om de Nestor de Tierestraat ter hoogte van de KBO-school verkeersveiliger te maken. “We zien onze kans om dit nu te doen, omdat de straat ook een nieuwe toplaag krijgt”, zegt mobiliteitsschepen Peter Simoens (Open Vld).

Aanvullend op de wegwerkzaamheden zullen we ter hoogte van de KBO-school voor het eerst een uniforme inrichting voorzien in het kader van ons project “veilige schoolomgevingen”. Aan de ingang van de school komt een wegmarkering op het wegdek, samen met een verticaal element met de tekst ‘school’. Een groen gekleurde wegverharding en openbare accentverlichting moeten de centrale oversteekplaats accentueren. Gekleurde beugels ter hoogte van de ingang van de school dienen om te voorkomen dat schoolkinderen direct de weg op kunnen lopen en wijst het verkeer op de in- en uitgang van de school. Een verkeersbond zal ook aangeven dat de schoolomgeving een zone-30 is”, licht schepen Peter Simoens de geplande ingrepen toe.

Uitrollen naar alle scholen

“Na een positieve evaluatie, is het de bedoeling dat dergelijke inrichting aan alle scholen op ons grondgebied op uniforme manier zal uitgevoerd worden”, voorziet Simoens.

Lees meer