2 Zowel de snavel als de poten van de vogel waren met kleefband vastgeplakt.
Repro Ronny De Coster Zowel de snavel als de poten van de vogel waren met kleefband vastgeplakt.

Lugubere vondst: blauwe reiger ligt dood naast de weg met snavel en poten samengeplakt

Een wandelaar deed vrijdagnamiddag een lugubere vondst aan de Lange Ast op de grens van Mullem en Huise. Langs de kant van de kasseiweg lag een dode reiger, waarvan de snavel en de poten met tape waren vastgekleefd. 

“Een oud-collega van mij heeft het dier gevonden”, vertelt vogelliefhebber Gunther Groenez, die via sociale media een oproep doet tot getuigen. De blauwe reiger lag dood langs de weg. “Hoe het dier aan zijn eind is gekomen, is moeilijk te zeggen. Dat kan gebeurd zijn nadat de snavel is dichtgekleefd, wat een gruwelijke dood betekent. Of was het dier gewond en heeft iemand die het wou helpen tape gebruikt om te beletten dat de vogel hem zou pikken? In ieder geval is het schokkend om een dier zo langs de kant van de weg te vinden”, bedenkt Gunther. Er is een klacht tegen onbekenden ingediend bij de politie Vlaamse Ardennen. Wie informatie kan geven over de gevonden blauwe reiger, wordt verzocht de politie te contacteren.

2 De dode reiger lag naast het fietspad langs de Lange Ast op de grens van Mullem en Huise.
Repro Ronny De Coster De dode reiger lag naast het fietspad langs de Lange Ast op de grens van Mullem en Huise.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter verbeuren

    Die zo met dieren bezig is geven ook niet om mensen. Moesten ze die pakken “zware boetes geven en gevangenis straffen”

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Wie een vijver heeft met vissen, heeft steeds risico dat die reiger in je tuin komt en vissen opeet! Nota alternatief is over je vijver dunne plastiek koordjes spannen , het volstaat dat hij met zijn poten er in zit, dan vliegt hij direct weg en komt meestal niet terug

Lees meer