Bijenvriendelijke bloemen groeien en bloeien al onder meer al aan 't Sportkot in Leupegem.
Repro Ronny De Coster Bijenvriendelijke bloemen groeien en bloeien al onder meer al aan 't Sportkot in Leupegem.

Oudenaarde plant en zaait bijenvriendelijke bloemen op 45 plaatsen

Het stadsbestuur van Oudenaarde zal de komende vijf jaar op 45 verschillende plaatsen bijenvriendelijke bloemen planten en zaaien.

Vorig jaar behaalden we bij de deelname aan de wedstrijd “Bijenvriendelijke gemeente” al een eerste “Bij”. Binnen de huidige bestuursperiode willen we het maximaal van drie behalen”, zegt milieuschepen John Adam (Open Vld). “Daarvoor gaan we bloemenzaden, bijenvriendelijke planten en duurzame bloemenmengsels gebruiken die de biodiversiteit verhogen en ten goede komen aan allerlei insecten. Om die locatie nog meer te accenturen, komen er ook verschillende insectenhotels. De komende vijf jaar zullen we dat doen op 45 locaties, verspreid over alle deelgemeenten”, neemt de schepen zich voor.

500 planten op rotonde Eine

De groendienst van de stad is al met het project gestart. “Op de rotonde in Eine komen 500 planten. Ook de rotondes aan Samsonite en De Coupure volgen nog. In het najaar volgen nog plaatsen in Volkegem, Ename, Eine, Heurne en Mullem, die samen goed zijn voor meer dan 8.000 vierkante meter. Daarnaast zullen in iedere deelgemeente bloemenrijke wegbermen enkel in het late najaar gemaaid worden. Uiteraard houden we rekening met de verkeersveiligheid”, besluit John Adam.

Lees meer