Rijverbod voor voetballer die met 2,5 promille op gevel en voertuig ramt

S. V. uit Wortegem-Petegem kreeg in de politierechtbank van Oudenaarde twee maanden rijverbod opgelegd nadat hij in beschonken toestand een gevel en een geparkeerd voertuig aanreed. De feiten deden zich voor op 13 januari. 

“Mijn cliënt is een voetballer en was na de match met enkele vrienden nog naar Oudenaarde getrokken”, schetste zijn advocaat de omstandigheden. “Zij zetten hem rond 6 uur ‘s morgens weer af in Petegem, maar toen is hij helaas nog in de wagen gestapt om naar huis te rijden. Hij moest maar een paar kilometer rijden, maar toch liep het mis.” 

Agenten stelden na het ongeval vast dat hij 2,5 promille alcohol in het bloed had, goed voor zo'n 11 glazen alcohol. Naast het rijverbod kreeg hij nog een boete van 800 euro opgelegd. Omdat hij nog maar anderhalf jaar over zijn rijbewijs beschikte, moet hij ook zijn praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

Het gerechtsgebouw van Oudenaarde.
Ronny De Coster Het gerechtsgebouw van Oudenaarde.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer